Ekonomi ‘2023 YILI hedefleri için ihracata odaklanalım’

‘2023 YILI hedefleri için ihracata odaklanalım’

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘2023 YILI hedefleri için ihracata odaklanalım’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Seçimlerin tamamlanmasından sonra en önemli beklentimiz, ihracatın ve ekonominin tekrar ana gündem maddesi olmasıdır. O yüzden ihracat ve ekonomiye odaklanmak, ülkenin büyümesi, üretimi, refahı, ihracatı adına çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Büyükekşi, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe 2017 yılında en fazla ihracat yapan firmalara ödüllerinin verildiği ‘İhracatın Yıldızları’ ödül törenindeki konuşmasında, “2023 yılında giden hedeflere ulaşabilmek için mutlaka gündemimizi bu konuda değiştirmemiz lazım” dedi.

Dijital dönüşüm

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe de 2017’de sektör olarak Türkiye’ye cari açığın yüzde 30’u kadar net döviz kazandırdıklarını bildirdi.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün net döviz getirisinde 14 milyar dolar ile açık ara önde olduğunu vurgulayan Gültepe, yüksek katma değerli ihracat için dijital dönüşümün özel destek kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi. Mustafa Gültepe, dijitalleşme konusunda öncü olmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Dijital dönüşümün sektörümüz için yüksek katma değerli ihracat, ülkemiz için daha fazla döviz ve cari açığın kapatılmasına daha fazla katkı anlamına geleceğinin bilinmesini istiyoruz.”

2.236 firmaya ödül

İhracatın Yıldızları etkinliğine İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak’ın yanısıra moda, marka ve hazır giyim sektöründen birçok davetli katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından hazır giyimdeki 17 milyar dolarlık ihracatta yüksek performans gösteren firmalara ödülleri takdim edildi.

50 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren 58 firmaya platin, 25-50 milyon dolar ihracat yapan 70 firmaya altın, 5-25 milyon dolar ihracat gerçekleştiren 509 firmaya gümüş olmak üzere toplamda ise 2 bin 236 firmaya ödül verildi.