Ekonomi 29 Ekim’de temel atacaklar

29 Ekim’de temel atacaklar

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut-THY ikilisi yeni havalimanına ve Kanal İstanbul’a komşu arazide, THY personeli için yapılacak dev konut projesi için el sıkıştı. Havalimanının açılış günü de temeli atacaklar.

29 Ekim’de temel atacaklar

Türk Hava Yolları (THY) ve Emlak Konut GYO, İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun kesiştiği noktada yaklaşık 10 bin konut ağırlıklı bağımsız bölümden oluşacak dev gayrimenkul projesine imza attı. THY personeli için yapılacak projenin temeli havalimanının açılış tarihi olan 29 Ekim Pazartesi günü atılacak. İstanbul Arnavutköy ilçesi Dursunköy Mahallesi’ndeki 3.6 milyon metrekarelik arsada hayata geçirilecek projenin ilk etabının 16 ayda tamamlanması öngörülüyor.

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanının kendileri için önemli bir habitat değişikliği olduğunu aktarırken, “Bir anlamıyla da yıllardır Atatürk Havalimanı etrafında yaşamaya alışmış THY ailesi için kolay bir değişim değil. Bu değişim sonucu meydana gelebilecek mesafelerden kaynaklı sorunlar yaşayabilirdik. Bu sorunları en aza indirebilmek için bu taşınmamın maliyetinin THY çalışanlarına minimuma indirilip, onlara bir sosyal hizmet olarak yürütülmesi önemli” diye konuştu.

29 Ekim’de temel atacaklar

THY çalışanlarının neredeyse 10 dakikayı geçmeden iş yerlerine gidebilecekleri bir hayat konforunu sağlamak üzere yola çıktıklarını aktaran Aycı, “Amacımız; büyük bir kar amacı güdecek, fahiş karlarla bir proje yapmak değil. Mümkün olduğunca maliyetleri minimum tutarak, yaşam alanları bakımından örnek bir proje olması. Yaptığımız anketlerde; iştiraklerimiz hariç sadece Anonim Ortaklığımızda toplam talep 12 binin üzerinde” dedi.

Haberin Devamı

Tek alanda en büyük

Törende konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Burası rant projesi değil, örnek bir şehircilik projesi olacak. Arazinin yüzde 50’sini, 1 milyon 800 bin metrekaresini terk edeceğiz. Bir Millet Parkı da bu arazi içinde yer alacak” dedi.

Kurum, bugüne kadar yaptıkları tek alanda en büyük arazi olduğuna dikkati çekerek, gelecek nesillere örnek bir proje olacağını söyledi. İstanbul Yeni Havalimanı’nın, bu bölgede nitelikli konut ve yaşam alanları ihtiyacını da beraberinde getirdiğini kaydeden Kurum, “Ortaya çıkan bu ihtiyaç doğrultusunda bu toprakların iki milli değeri THY ve Emlak Konut olarak birlikte oluşturacağımız sinerji ile bölgenin tüm ihtiyaçlarına birlikte çözüm üretme kararı aldık” ifadesini kullandı.

Zemin + 4 kat

Projeyi en geç 4-5 yılda bitireceklerini belirten Kurum, havalimanı çalışanlarınaa da belli kısımları ayıracaklarını söyledi. Emlak Konut imzalı en uygun fiyatlı konutların bu projede olacağını kaydeden Kurum, ‘mahalle’ konseptli projede blokların zemin artı 4 kat olacağını anlattı.

Haberin Devamı

29 Ekim’de temel atacaklar

350 hektarlık arazisi var

THY “Ortaklığımızın yüzde 100 iştiraki olan Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş., Emlak Konut GYO’nun Yeni Havalimanı yerleşkesi yakınlardaki Dursunköy mahallesinde bulunan yaklaşık 350 hektar büyüklüğündeki arsasının yüzde 50 hissesini satın almak üzere protokol imzalamıştır. Bahsi geçen arsa üzerinde Türk Hava Yolları ve İştirakleri çalışanlarına yönelik konut projeleri geliştirilmesi planlamaktadır” açıklamasını yaptı. Emlak Konut GYO da, yüzde 50 hissesini, 312.5 milyon TL+KDV nakit bedelle sattığını duyurmuştu.

6 ay için ailesi ile vedalaşıyor

29 Ekim 2018’de THY’nin yeni evinde olacağını belirten İlker Aycı, “Bu önemli bir süreç. Hem çalışanların hem yolcuların sürece alışma dönemi olacak. ‘Bu iş tamam’ denilene kadar ben yeni havalimanı içinde kalacağım. Kendime orada bir yaşam alanı oluşturuyorum. 6 ay için ailemle vedalaşıp orada olacağım” dedi. Aycı yeni konut projesinden kendisi için de ev almayı planladığını dile getirdi.

İlk kontrol uçuşu tamam

Haberin Devamı

29 Ekim’de açılacak İstanbul’un Yeni Havalimanı’nda seyrüsefer cihazlarının testleri için ilk kontrol uçuşu yapıldı.

DHMİ Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı 3.750 metre uzunluğunda 60 metre enindeki pistin üzerinden pas geçti. Piste teker koymayan uçak, seyrüsefer cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığı kontrolünü tamamladı.

29 Ekim’de temel atacaklar

Yazarlar