Ekonomi 3 günlük kar tatili 3 bin lira

3 günlük kar tatili 3 bin lira

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sömestir tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezlerinde doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığını söyledi.  Bağlıkaya, “Uludağ’da doluluk oranları yüzde 100’e yaklaştı. Erciyes’te dağ otellerinin tamamı doldu” dedi.

3 günlük  kar tatili  3 bin lira

Bağlıkaya, “Kayak turizminde 4 kişilik bir aile için sömestir döneminde 3 gece 4 günlük paket tur fiyatı yaklaşık 3 bin TL’den başlıyor. Fiyatlar yıldızlı tesislerde kişi başı günlük 400 TL seviyesinden başlayıp daha üst seviyelere çıkıyor. 5 yıldızlı termal tesislerde gecelik kişi başı ortalama fiyat ise yaklaşık 400 TL’den başlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Yurtdışı turlar 4 bin lira

Bağlıkaya, Doğu Ekspresi’nde uçaklı turların kişi başı 1800 TL olduğunu aktararak, “Ankara’ya uçakla gidilip sonrasında Doğu Ekspresi ile Erzurum ve Kars’a gidiyorlar. Doğu Ekspresi turlarında Kars’ta 2 gece konaklama sunuluyor” dedi.

Bağlıkaya, yurt dışında İtalya, İspanya, Prag, Viyana, Orta Avrupa, Paris Disneyland, 4 gece 5 günlük turların ise 4 bin TL seviyesinden başladığını söyledi.