Ekonomi35 milyon TL yatırdı 7. fabrika Balıkesir’de

35 milyon TL yatırdı 7. fabrika Balıkesir’de

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

35 milyon TL yatırdı 7. fabrika Balıkesir’de

Kale Grubu’nun yapı kimyasalları sektöründeki şirketi Kalekim, 35 milyon lira yatırımla Balıkesir’de 7. fabrikasını açtı.

Haberin Devamı

Kalekim’in yeni fabrikası 100 milyon lira ciro hedefiyle üretim yapacak. İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 6 ilde yer alan fabrikalarına Balıkesir’i de katan Kalekim, 7 ilde 7 coğrafi bölgeye hizmet verecek.

Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasitesiyle, 51 bin metrekare saha, 25 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüne sahip fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları, dekoratif boya ve sıvaları en yeni teknolojiyle üretilecek. Kale Grubu, bu yatırımla eş zamanlı olarak bütün boya ürünlerini Bi’Boya markası altında toplayıp pek çok yenilik getiren dijital uygulamalarını da hayata geçirecek.

Haberin Devamı

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, bugünün kendileri için büyük anlamlarla dolu çok değerli bir gün olduğunu ifade ederek, Kale Grubu olarak kuruluşlarının 61. yılını idrak edeceklerini hatırlattı. Okyay, “Türkiye’nin ancak nitelikli üretimle kalkınabileceğine dair inançla biz her yıl bu tarihlerde bir fabrika açmayı ya da bir temel atmayı gelenek haline getirdik. Ne mutlu bize ki bu yıl açılışını yapacağımız iki fabrikadan biri, Balıkesir gibi bizim için manevi anlamı çok büyük olan bir kentte yeşerdi” dedi.

Teknolojik üretim

Okyay, Kalekim’in kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, markanın 45. yılında yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye’de ve bölgede birinci, Avrupa’da ise beşinci sırada yer aldığını bildirdi. Kalekim ile yurt içinde 7 ilde 7 fabrikaya, 500 çalışana, yaklaşık 700 bin ton satışa ve yaklaşık 400 milyon lira ciroya ulaştıklarını aktaran Okyay, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun üretime geçtiklerini söyledi.

Tüm Kalekim fabrikalarıyla bugün Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde pazar payına ulaşarak sektörde açık ara liderliklerini koruduklarını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, “Kalekim yurt dışı pazarlarda yerinde üretime yönelerek ve ülkemizde yenilikçi yatırımlar yaparak hızla küresel bir marka olma yolunda ilerliyor. Yeni boya markamız Bi’Boya adı altında yeni bir soluk ve iş modeliyle büyüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Önemli misyonu var’

Kale Grubu Başkanı Okyay, Balıkesir’in de Çanakkale gibi gönül bağlarının güçlü olduğu bir kent olduğunu dile getirerek, “Buradaki Kalekim fabrikamız bölge sanayisi ve ekonomisindeki canlanmanın ve yarınlara dair umutların en önemli göstergelerinden biri. Balıkesir, İstanbul-İzmir aksında kalan ve adına ‘altın çember’ denilen gelişme bölgesinin tam kalbinde yer alıyor. Marmara ve Ege bölgesine büyük katkı veren Balıkesir’de sanayi kültürünün güçlenmesi için bu tür yatırımların önemli misyonu olduğuna inanıyorum” dedi. Okyay, Kalekim’i seri yatırımlarla bölgesel bir güç haline getirmeyi hedeflediklerini de bildirdi.