16.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:
Bütün dünyada ilgiyle izlenen Formula 1 yarışlarının yayın hakkı 110 yıllığına Bernard Ecclestone adlı işadamına satıldı. Yılda 17 defa yapılan yarışların yayın hakkı için Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun açtığı ihaleye tek başına giren Ecclestone, yayın hakklarını 360 milyon dolara aldı.
Bu toplantıda FIA'nın Formula 1 (F1) yarışlarının ekonomik haklarının 2110 yılına kadar kime verileceği açık arttırma usulüyle belirlendi. Sadece Bernard Charles Ecclestone teklif verdiği için 360 milyon dolar karşılığında ihaleyi kazandı.
Bu anlaşmaya göre Ecclestone'in sahibi bulunduğu FOM şirketi yüz yıldan fazla bir süre için Grand Prix yarışlarındaki tüm promosyon haklarını elde etti. Buna ilave olarak her yıl yaklaşık 5 milyar insanı ekran karşısında toplayan 17 yarışın televizyon haklarının da tek sahibi olacak. Zengin iş adamının motor sporlarıyla ilgisi, 1971 yılında küçük bir takımı satın alarak başladı.
O yıllardan bugüne, F1 maliyeti oldukça yüksek bir spor haline geldi.