Ekonomi 3600 ek gösterge Erdoğan’a sunuldu

3600 ek gösterge Erdoğan’a sunuldu

02.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi önceki gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

3600 ek gösterge Erdoğan’a sunuldu

 

Erdoğan’ın değerlendirme ve onayının ardından kamuoyuna açıklanacak düzenlemenin mevcut haliyle polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsıyor. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında kamuoyuna duyurduğu öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesinin 3600’e çıkartılmasına ilişkin çalışmada son viraja girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, dün  AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Meclis’te  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin soru üzerine Bilgin, kapsamı belirlenen çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını söyledi.

Görüşme 2 saat sürdü

Edinilen bilgiye göre, kamu çalışanlarının refahının arttırılmasını hedefleyen düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bu kapsama göre gerekli bütçe çalışmasını tamamladı. Yapılan çalışma dünkü AK Parti grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı külliyesine giden bakanlar Bilgin ve Nebati tarafından Erdoğan’a da sunuldu. Erdoğan’ın bakanlarla yaptığı görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi. Erdoğan’ın değerlendirmeleri ışığında nihai halini alacak çalışma ardından yine Erdoğan’ın takdir edeceği tarihte kamuoyu ile paylaşılacak.