Ekonomi 4 üniversite İstanbul’da 5G Vadisi’nde buluşacak

4 üniversite İstanbul’da 5G Vadisi’nde buluşacak

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 5G Türkiye Forumu tarafından Ankara’da 5G Vadisi oluşturulduğunu belirterek, aynısını İstanbul’da da kurmak için rektörlerle ve şirketlerle konuştuklarını söyledi.

4 üniversite İstanbul’da  5G Vadisi’nde buluşacak

Sayan, “5G Vadisi’ne şu anda İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile devam etmeyi planlıyoruz. Buna Ankara’da bulunan operatörlerimiz de dahil olacak. Bu şekilde biz sektörün önünü 5G noktasında açmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türk Telekom’un gelecek nesil telekomünikasyon çözümleri sağlayıcısı şirketi Argela tarafından düzenlenen 5G ve Şebeke Dönüşüm Konferansı’da konuşan Sayan, başkentteki 5G Vadisi’nin ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe Üniversitelerinin katılımıyla oluşturulduğunu anlattı. Sayan, “5G’de hangi uygulamaların kimi nereye sürükleyeceğini bilmiyoruz ama istiyoruz ki dünyayı sürükleyecek bu yenilikler bu salondan çıksın. Sonunda yabancı rakipleri karşısında piyasadan çekilmek veya satın alınma yoluyla onlarla birleşmek zorunda kalınmasın. Yerli firmalarımız yeni fikirleriyle ortaya çıksın” dedi.

Örnek niteliğinde

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Türk Telekom olarak ülke ve sektör menfaatlerine uygun şekilde geliştirdiğimiz sabit ve mobil altyapı paylaşım modelleri, 5G’ye geçme planları yapan birçok ülke için de örnek oluşturacak niteliktedir” dedi.

Haberin Devamı

Argela CEO’su Bülent Kaytaz da Türk Telekom’un kendilerine çok ciddi Ar-Ge fonlaması sağladığını ve patentler konusunda yardımcı olduğunu, bu sayede MİLAT ve ULAK gibi projeleri geliştirdiklerini anlattı.