Ekonomi 5 yılda 150 mağaza açacak

5 yılda 150 mağaza açacak

08.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

5 yılda 150 mağaza açacak

Erkek hazır giyim markası Kiğılı, 5 yılda 150 mağaza açacağını duyurdu. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Önümüzdeki dönem yurtdışına odaklanacağız. Artık Türkiye’de gidecek pek fazla yerimiz kalmadı. 67 ilde mağazamız var. Tüm illerde ürünlerimiz satılıyor. Yurtdışında hızlanma vakti geldi. Önümüzdeki 10 yıl Türk hazır giyiminin olacak. Türkiye, en az 8-10 markasıyla Avrupa pazarlarında olacak” dedi.

Haberin Devamı


Kiğılı, hedef pazarlar içerisinde Balkan ülkelerine öncelik vereceklerini dile getirerek, “Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Slovakya, Slovenya, Polonya, Macaristan gibi ülkelerde Türk markalarını daha çok göreceksiniz. Bu süreçte biz de rol alacağız. Gümrük vergileri kalktığı zaman İran, ardından ise kayıtdışılık sorunu çözüldüğünde Kazakistan, Türkmenistan gibi doğu ülkelerinde büyümeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.


100’ü yurtdışında


Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem de, 150 yeni mağazanın 100 tanesinin yurtdışında olacağını söyledi. Suerdem, “Yurtdışındaki algımızı ‘Made in Turkey’ yerine ‘Brand of Turkey’ olarak değiştireceğiz. Çünkü biz Türkiye’nin markasıyız” dedi.
Suerdem, “2017’de zor bir yıl geçirdik. Ancak biz hizmet sektöründeyiz. İnsanlara dokunuyoruz, güleryüz gösteriyoruz. 2017’de de ilk önce tüketicimizle olan ilişkimize çok dikkat ettik. İnsanların alım güçlerine uygun şekilde hizmet verdik. Bunu yaparken kendi yatırımlarımızda dikkatli davrandık. Bazı mağazalarımızı kapattık, yeni mağazalar da açtık. Sonuçta kar etmeyi başardık” diye konuştu.