50 ülkeye Afyon lokumu
Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren İkbal Şekerleme, 4 kıtada 50 ülkeye ‘Afyon lokumu’ ihraç ediyor. İkbal Şekerleme İhracat Müdürü Merve Çakıcı, firmalarının geleneksel yöntemlerle yaklaşık 100 yıldır lokum üretimi yaptığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük lokum işletmesine sahip olduklarını belirten Çakıcı, Afyon lokumunu yaklaşık 10 yıldır yurtdışına pazarladıklarını dile getirdi. Çakıcı, ihracat ağlarının zamanla arttığını da aktararak, “Afyonkarahisar’dan 4 kıtada 50 ülkeye lokum ihracatımız var” dedi.
Vegan ürünler de var
Çakıcı, “Avrupa ve Körfez ülkelerine daha çok fındıklı, Antep fıstıklı, bademli ve meyve aromalı lokum gönderiyoruz. İhracatta en çok rağbet gören ürünlerimiz arasında daha çok nar aromalı, Antep fıstıklı, üzümlü, gül yapraklı ve fitil lokumlarımız yer alıyor. Bunların dışında çifte kavrulmuş klasik lokumlarımız da yine kahvelerin yanında eşsiz lezzetler olmaya devam ediyor. Avrupa ülkeleri son dönemlerde glutensiz ve vegan lokum ürünlerine merak sardığı” dedi.