Ekonomi 55 milyon liralık 8 projeye toplu açılış

55 milyon liralık 8 projeye toplu açılış

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’te, İpekyolu Kalkınma Ajansı eliyle üreticilerden çiftçilere, turizmcilerden girişimci kadınlara kadar birçok paydaşı ilgilendiren ve 55 milyon lira yatırım bedeli olan sekiz projenin resmi açılışını yaptı.

55 milyon liralık 8 projeye toplu açılış

EKONOMİ SERVİSİ - Söz konusu projeler şöyle sıralandı: Antep Fıstığı Lisanslı Deposu, Tarım Okulu ve Meyve Sebze İşleme Tesisi, Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi, Gaziantep OSB Teknokenti, Kadın Girişimci Destek Merkezi, Gaziantep Model Fabrika, Ayakkabı Test Laboratuvarı ile restore edilen Mecidiye Hanı.

Haberin Devamı

Açılışı yapılan projelere ilişkin bilgi veren Bakan Varank, girişimcilere, küçük işletmelere, sanayicilere seviye atlatacak altyapıları Gaziantep’e kazandırdıklarına işaret etti. Varank, resmi açılıyı yapılan Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi’ne ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bu merkezinde özel sektörün yararlanabileceği prototip tasarımlar ve girişimcilik alanlarında faaliyetler yürütüldüğünü kaydeden Varank, “3.1 milyon liralık proje bütçesine sahip bu merkezimizde şu ana kadar yatırıma dönüşebilecek onlarca projeye danışmanlık yapıldı. İlerleyen zamanlarda burası tüm bölgeye hizmet verecek bir yapıya dönüşecek” dedi.

Varank, resmi açılışı yapılan Gaziantep OSB Teknokenti’nin de şehrin teknolojik kabiliyetlerini ve kapasitesini pekiştireceğini vurgulayarak, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Gaziantep OSB’nin ortaklığındaki bu teknokentimizin hizmete alınan 2 bloku yaklaşık 7.5 milyon liralık yatırımla tamamlandı. Yeni yapılacak bloklara da bakanlık olarak katkı sağlamaya hazırız” şeklinde konuştu.

 

Yazarlar