Ekonomi 8 günde 210 yabancı yatırımcı vatandaşlık için başvurdu

8 günde 210 yabancı yatırımcı vatandaşlık için başvurdu

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

8 günde 210 yabancı yatırımcı vatandaşlık için başvurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir haftada 210 yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına başvurduğunu açıkladı. Soylu, Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Ekim ayının 22’sinde deneme mahiyetiyle ilk çalışmalar başladı. 30 Ekim’e kadar İstanbul ve Ankara’da 210 başvuru oldu. Bu önemli bir rakam. Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlükleri ve Göç İdaresi İl Müdürlükleri marifetiyle başvurular yapılabilecek.”

Konuyla ilgili olarak bütün bakanlıkların bir çalışma grubu oluşturulduğunu ifade eden Soylu, hem İstanbul’da hem de Ankara’da özel ofisler kurulduğunu söyledi. Soylu, “Taahhüdümüz, 45 gün içerisinde vatandaşlık işlemleri tamamlanacak ve vatandaşlığın kazanılması temin edebilecek” diye konuştu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce “Güvenli liman, huzurlu yaşam” başlığıyla kamu spotu hazırlandı. Hazırlanan iki videoda, yabancıların Türk vatandaşlığına geçmek için hangi şartları yerine getirecekleri anlatılıyor.

Haberin Devamı

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu çerçevede Türkiye’ye yaklaşık 500 bin dolar ve bunun karşılığında Türk parası mevduatı getiren, 250 bin dolar ve bunun Türk lirası karşılığı gayrimenkul alan ve 500 bin dolar ve bunun Türk lirası karşılığı sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren, 50 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan, mevduatın yanı sıra devlet borçlanma senetleri, gayrimenkul fonları gibi konularla bu 500 bin dolarlık ve onun Türk lirası karşılığında edinim ortaya koyan yabancılar Türk vatandaşı olabilecek.

Yazarlar