Ekonomi Ada manzarasını ‘Tual’e çizecek

Ada manzarasını ‘Tual’e çizecek

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal Yakacık’ta Emlak Konut güvencesiyle inşa ettiği Tual Adalar projesini satışa çıkaran Dağ Mühendislik, projede 6 blokta 471 konutu hayata geçiriyor.

Ada manzarasını ‘Tual’e çizecek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un da katıldığı lansmanda projeyle ilgili açıklamalar yapan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, “Metrekare birim fiyatlarımız 4 bin 400 liradan başlıyor. Tual Adalar bünyesinde yüzde 3 peşinatla, 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunduruyoruz. 2017 yılı sonunda teslimine başlamaya çalışacağımız projeden daire almak isteyen yatırımcılar için fiyatlar 342 bin liradan başlıyor” dedi.

‘Projenin % 85’i yeşil alan’
Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaata ve 8 bin konutu hayata geçirdiklerini belirten Dağ, Tual Adalar’ın üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 bloktan oluştuğunu dile getirdi. Projenin yüzde 85’inin yeşil alanlara ayrıldığını anlatan Dağ, alt katlardan itibaren deniz manzarasına hakim olan ‘Tual Adalar’da her daireye 4 ila 12 metrekarelik depo alanı ayrıldığını söyledi. Dağ, “Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi” diye konuştu.

‘Mağdur etmeden dönüştürdük’
Toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tual Adalar projesinin arazisinin devletin atıl arazilerinden biri olduğunu hatırlatarak bu alanda 50 civarında işgalin bulunduğunu ve alanı vatandaşları mağdur etmeden dönüştürdüklerini söyledi.
Anadolu yakasının artık yükselen bir değer haline geldiğini kaydeden Kurum, bu projenin 55 dönüm alan üzerinde gerçekleştiğini anlattı. Kurum, alanı hem sektöre, hem kamuya kazandırmış olduklarını belirterek, “Projeye ciddi bir ilgi oldu, satışa çıkan 471 konutun 100’e yakını ön satışta alındı” dedi.
Emlak Konut GYO’nun Ekim 2014’te düzenlediği Kartal Yakacık arsa ihalesini 420 milyon lira teklifle Dağ Mühendislik kazanmıştı. Firma, Emlak Konut GYO’ya yüzde 29.50 oranla 123 milyon 900 bin lira önermiş ve Emlak Konut GYO, arsanın değerini 85 milyon 30 bin 299 lira olarak belirlemişti.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nda yeni şehir kuracak
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Avrupa yakasındaki Başakşehir, Kayabaşı, Hoşdere benzeri bir çalışmayı Anadolu yakasında TOKİ öncülüğünde çalıştıklarını söyledi. Tual Adalar projesinin lansmanında konuşan Kurum, Hoşdere’de tüm gelir gruplarına hitap eden projeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, bölgede fiyatların 1500 liradan 3 bin 500 liraya kadar çıktığını dile getirdi. Kurum, şu açıklamaları yaptı:
“Bu projelerle Hoşdere gibi bölgeler değerleniyor. Bütün gelir gruplarına hitap eden projeler üretmeye çalışıyoruz. Başakşehir, Kayabaşı ve Hoşdere’de bunu gerçekleştirdik. Anadolu Yakası’nda ise bu eksiklik var. Avrupa Yakası’nda Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Andolu Yakası’nda alternatif bir alan yok. Anadolu Yakası’nda TOKİ öncülüğünde çalışıyoruz. Burada da bir yerleşim alanı projelendiriliyor. Biz de üzerimize düşen neyse onu yapacağız.”