Ekonomi Afrika’da fırsatı gördü ‘çıkış yasağına’ takıldı

Afrika’da fırsatı gördü ‘çıkış yasağına’ takıldı

20.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afrika’da petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin yanında burada enerji yatırımlarıyla da ilgilendiklerini söyleyen Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, bununla birlikte yurtdışı çıkış yasağı nedeniyle bölgede incelemeler yapamadığını kaydetti.

Afrika’da fırsatı gördü ‘çıkış yasağına’ takıldı

TUSKON-Gabon İş Forumu’na katılan Karamehmet, Afrika’nın tümünde petrol ve doğalgaz arama, enerji yatırımlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtirken, “Fildişi Sahili ve Fas’taki (proje) yeni açıklandı. Gabon ve Mozambik’le de ilgiliyiz. Bütün Afrika ile ilgileniyoruz. Fırsatlara bakıyoruz” dedi. Gabon’a en kısa zamanda ziyarette bulunmak istediğini, bu ülkede çok fırsatlar bulunduğunu söyleyen Karamehmet, “”Gabon’a gitmek isterim fakat şu anda ben yurt dışına çıkamıyorum mahkemeden dolayı” ifadesini kullandı.
Gabon’da başka fırsatlar da bulunduğuna dikkat çeken Karamehmet, “Orada çok fırsatlar var. Başka işler de var oralarda. Sadece petrol değil, jenaratör, elektrik üretimi, otobüs, kamyon, askeri araçlar, inşaat makineleri hep ilgi alanımızda” dedi.

Turkcell’e bakış
Karamehmet ayrıca, “Irak’ta enerji projelerinde ortak olduğumuz bir şirket var. Fas ve Fildişi’nde bir şirket satın aldılar, ondan dolayı oradayız” dedi. Karamehmet, Turkcell’de uzun süredir gündemde olan ortaklar arası anlaşmazlıkla ilgili de “Genel Kurul yapılmadı. SPK atama yapmıyor, ‘Sizin verdiğiniz üyelerden hangisi tarafsızsa onu seçin, bunu kabul ediyorum’ diyor. Süreç esasında bizim Londra’daki mahkememizin sonunda belli olacak. Herkes ümitli. Biz ümitliyiz. ‘Haklıyız’ diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.