Ekonomi Ağaoğlu’na yüksek not!

Ağaoğlu’na yüksek not!

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu ‘yüksek derecede yatırım yapılabilir’ kategoride değerlendirdi.

Ağaoğlu’na yüksek not

JCR Eurasia Rating, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve bağlı ortaklarının konsolide finansal yapısının periyodik gözden geçirilmesi sonucunda firmanın uzun vadeli ulusal notunu ‘yüksek derecede yatırım yapılabilir’ olarak belirledi. Ağaoğlu’nun geçmiş dönemlerdeki güçlü ciro ve karlılık yaratan yatırımlarına dikkat çeken JCR, devam eden ve planlanan projeler neticesinde grubun görünümünü ‘stabil’ olarak gösterdi.

Haberin Devamı

Faaliyeti çeşitlendirdi

JCR’ın raporunda, “Ağaoğlu Grubu yıllar itibari ile ana faaliyetlerinin ölçeğini arttırmış, yenilenebilir enerji, turizm, spor tesisleri ve site yönetimi alanlarına da yatırımlar gerçekleştirerek faaliyetlerini kısmen çeşitlendirmiştir” denildi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerdeki kârlılıklarımız, arsa ve gayrimenkul portföyümüz ve en önemlisi güçlü öz sermaye yapımız ile yüksek derecede yatırım yapılabilir kategorisinde yer almamız bizler için sürpriz değil. Türkiye’de en güçlü bilançoya sahip firmalardan biriyiz. Planladığımız gibi varlık satışı yoluyla kredi borçlarımızı yönetilebilir seviyeye indirdik. Yıl sonuna kadar da sıfırlamaya çok yakın bir seviyeye geleceğiz” diye konuştu.