Ekonomi Akbank fikir üreten gençleri ödüllendirdi

Akbank fikir üreten gençleri ödüllendirdi

08.04.2010 - 02:27 | Son Güncellenme:

Akbank Düşünce Kulübü’nün bu yıl ikincisini düzenlediği yeni trendler proje yarışmasını farklı üniversitelerden bir araya gelen dört genç kazandı

Akbank fikir üreten gençleri ödüllendirdi

Akbank Düşünce Kulübü’nün bu yılki birinci takımı belirlendi. Düşünce Kulübü üyeleri, 2. yıl çalışmalarında “Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir?” teması çerçevesinde geleceğin finansal ürün ve hizmetlerini kurguladılar. Akbank Düşünce Kulübü üyeleri 4’er kişiden oluşan toplam 7 takım halinde düzenlenen 3 çalıştayda var olan akımları inceleyerek bu akımlar paralelinde 175 gözlem raporu oluşturdu. Gözlem raporları sonucunda ise 32 trend belirlendi.
Öğrencilerin bu trendlere bağlı olarak geliştirdikleri ürün ve hizmet fikirleri seçici kurul tarafından değerlendirilirken, Sabancı Üniversitesinden Özge Onur, Dokuz Eylül Üniversitesinden Buse Şengül, Boğaziçi Üniversitesinden Dilek Karasoy ve İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) Pınar Ülkü’den oluşan takım birinciliği kazanarak Harvard Summer School’da 4 hafta süreli programa gitmeye hak kazandı.
Düzenlenen törende konuşan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, banka olarak sürdürülebilirliğe önem verdiklerini, bunun için kültür sanat, eğitim, gençlik, girişimcilik ve çevre alanlarında çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Akkurt, “Biz bu mirası uzak bir tarihte düşünmemiz gereken bir konu olarak değil, gelecek senaryosu olarak görüyoruz” dedi.

Üç ay sonra açıklanacak
Akkurt, bu yıl gençlerin “Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir?” konularına odaklandıklarını ifade etti.
Ziya Akkurt, “Birinciliği hak eden takımın geliştirdiği ürün ve hizmetle ilgili projeyi 3 ay sonra açıklamayı planlıyoruz. Bu, bankanın temel stratejisine katkıda bulunacak, 360 derecelik bir proje” diye konuştu.

Yazarlar