Ekonomi Akça, Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi’nde

Akça, Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi’nde

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’yı 3G teknolojisiyle tanıştıran, 4.5G’ye geçişte de önemli bir rol üstlenen lifecell, Ukrayna’nın en önemli yatırımcılarından biri haline geldi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi’ne seçilen tek Türk olarak konsey toplantılarına katıldı.

Akça, Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi’nde

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun başkanlık ettiği Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi toplantısına katılan Akça, “Ukrayna’nın en önemli yabancı yatırımcılarından biri olan Turkcell’in yurtdışı iştiraki lifecell için bu pazar stratejik bir öneme sahip. 2 milyar dolara yaklaşan yatırımıyla lifecell, Ukrayna’daki en büyük yabancı yatırımcıların başında geliyor. Bu yatırımın yaklaşık 700 milyon dolarlık bölümü 2014 sonrasında hayata geçirildi. Son 4 yılda lifecell, ülkede muhtemelen en çok yatırım yapan yabancı sermayeli şirketi durumunda. Bu yatırımlar Türkiye’yi ise ülkedeki en büyük 3 yabancı sermaye yatırımcısından biri haline getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Kiev’de yeni yönetim merkezine taşınan lifecell, faaliyetlerine Eleven Buisness Center’da devam edecek. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Turkcell’in uluslararası operasyonları için pilot ülke olarak belirlediğimiz Ukrayna’da yepyeni bir teknoloji üssüne geçiyoruz” dedi.