Ekonomi Akdeniz’e yeşil koruma kalkanı

Akdeniz’e yeşil koruma kalkanı

23.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Le Petit Marseillais, Türkiye’nin yeşillendirilmesi için sosyal girişim Ecording ile yürüttüğü işbirliğiyle Akdeniz Bölgesi’nin batısından doğusuna biyoçeşitliliğin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Akdeniz’e yeşil koruma kalkanı

Le Petit Marseillais, dünyadaki yaşamın sürmesinde hayati derecede önemli olan biyoçeşitlilik konusuna organik sertifikalı bio duş jeli ürünleriyle katkıda bulunduğunu açıkladı. Le Petit Marseillais, Türkiye’nin yeşillendirilmesi için sosyal girişim Ecording ile yürüttüğü işbirliğiyle Akdeniz Bölgesi’nin batısından doğusuna biyoçeşitliliğin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor. Proje kapsamında satılan her bio duş jeli ürünü için doğaya Ecodrone’larla bir tohum bırakılıyor.

Haberin Devamı

Le Petit Marseillais, dünyanın sorunlarına duyarlı bir marka olarak daha yeşil bir Türkiye için ‘Yeni Nesil Orman’ projesini hayata geçiriyor. Biyoçeşitlilik projesi yürütmek üzere yola çıkan ve Türkiye’nin ağaçlandırılmasına sosyal Ecording ile destek veren Le Petit Marseillais, Akdeniz Bölgesi’nde biyoçeşitliliğin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor. Projeye verilen doğrudan katkının yanısıra, tüketiciler de bio duş jellerini satın aldıklarında, her bir ürün için Ecodrone kullanılarak doğaya bir tohum topu atılmasını sağlıyor. Ağaçlandırılması gereken ulaşılması zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiren insansız hava araçları sayesinde tıpkı doğal ekosistemlerde ağaçlardan toprağa düşen tohumlar gibi tohumlar toprakla buluşuyor. Bu sayede tüketicilerin de Türkiye’nin biyoçeşitliliğine katkıda bulunması için önemli bir fırsat yaratılmış oluyor.

Haberin Devamı

2025 hedefleri

Le Petit Marseillais, 1984 yılından bu yana dünyayı daha iyi bir yer yapma sözünden hareketle ürünleri, fabrikaları ve aksiyonlarıyla bu taahhüdünü destekliyor. Bu doğrultuda; 2025 yılı itibarıyla şirket, ürünlerinde kullanılan özlerin yüzde 100’ünü yerel, sürdürülebilir ve çevre dostu tarımdan elde edecek. Atıkların ve karbon ayak izinin azaltılması için adım atacak, üretimden nakliyeye çevresel etkiyi azaltarak sürdürülebilir kalkınmaya destek verecek.

Geçtiğimiz yıl hijyen/güzellik alanında en sürdürülebilir marka olarak seçilen şirket, Conservatoire du littoral ile birlikte oluşturduğu Provence eylem planı ile biyoçeşitlilik alanında çalışmalar yürütüyor. Bu eylem planı kapsamında, arı kovanları kurarak bitki polenlerinin doğal yolla dağılmasına destek oluyor, organik tarımı destekliyor ve imzaladığı Ellen MacArthur Sözleşmesi ile 2025 yılına kadar ambalajlarının yüzde 100’ünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompostlanabilir olmasını sağlamayı taahhüt ediyor.