Ekonomi Akfen’den Karaköy’e ‘5 yıldızlı’ Novotel

Akfen’den Karaköy’e ‘5 yıldızlı’ Novotel

17.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden olan Karaköy’ün merkezinde inşa ettiği beş yıldızlı Novotel İstanbul Bosphorus adlı yeni otelini hizmete açtı.

Akfen’den Karaköy’e ‘5 yıldızlı’ Novotel

Tarihi yarımada manzarasının yanısıra kültürel etkinliklerle gün boyu canlılığını koruyan bir bölgede hizmete açılan Novotel İstanbul Bosphorus, Accor Grubu tarafından işletilecek.
Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, önemli bir yatırımı sektöre kazandırdıkmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Otelimiz, Türk ve dünya mutfağının en lezzetli örneklerini sunan restoranı ve tüm konforuyla turizm sektörü açısından bölgenin cazibe merkezi olan Rıhtım Caddesi üzerinde bulunuyor. Tarihi Yarımada’ya, Galata Kulesi’ne ve Boğaz’a yürüme mesafesinde olan bu tesisi, yaklaşık 120 milyon TL tutarında yatırım yaptık” dedi. Güçsav, sözlerine şöyle devam etti:
“Accor Grubu ile yaptığımız stratejik işbirliği kapsamında 10 yıl gibi bir sürede Türkiye, Rusya ve KKTC’de 19’u operasyonel, 1’i inşaat aşamasında olan toplam 20 otelden oluşan bir portföye ulaştık. 200 odalı İbis Otel Tuzla’nın da inşaatı devam ediyor. Tuzla açılınca otel sayımız 20’ye, oda sayımız 3 bin 628’e ulaşacak” dedi.