Ekonomi Akfen Holding’de işin lokomotifi inşaat olacak

Akfen Holding’de işin lokomotifi inşaat olacak

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1.5 yılda 6.7 milyar liralık yatırımı hayata geçirecek Türkiye’nin en büyük yatırımcı grupları arasında yer alan Akfen Holding, yeniden yapılanma sürecini tamamladı.

Akfen Holding’de işin lokomotifi inşaat olacak

İnşaatta sadece kendisine ait arsalarda yap-sat konut alanında değil öğrenci yurtları, yurtdışı taahhüt ve turizm projelerinde de yatırımcı kimliğiyle yeni projeler gerçekleştirmeyi hedefleyen Akfen, Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel işbirliğine yönelik geliştirilen şehir hastanelerinde de yurtiçi ve yurtdışında yeni fırsatlar arayacak.

Haberin Devamı

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Eskişehir, Isparta ve Tekirdağ’da 3 şehir hastanesini 3.9 milyar liraya hayata geçireceklerini belirterek Samsun ve Denizli projeleriyle bu rakamın 6 milyar liraya çıkabileceğini kaydetti. Akın, şehir hastanelerinin 25 yıllık üst kullanım haklarının yatırım fonlarının dikkatini çekebileceğini söyledi.

Kazana dönüş olabilir

İnşaatta yatırımcı kimliğiyle yurtdışına açılacaklarını söyleyen Akın, turizmde büyüyeceklerini belirtti. Akın, Bodrum ve Uludağ’daki oteller için 50 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Selim Akın, Bodrum projesindeki anıt ağaçlara göre projeyi şekillendirdiklerini ifade etti. İnşaatın yanı sıra artık daha fazla katma değer yaratacak üretim alanlarına da girmeleri gerektiğini kaydeden Akın, bunlardan birisinin babası Hamdi Akın’ın ilk iş hayatına başladığı kazan üretimi olabileceğini söyledi. İlk işe başladığı yıl babasının bu fabrikasını sattığını anlatan Akın, “Bizim grup olarak kazan işimizde bir know-how’umuz var. Bu bir başlangıç olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Nitelikli öğrenci yurtları anlamında son dönemde atılım yaptıklarını ifade eden Selim Akın, Ankara, Isparta ve Kütahya’daki yurtlarda 135 milyon liralık yatırımla 10 bin yataklık portföye ulaştıklarını anlattı.

‘İnşaatta tecrübeliyiz’

İstanbul’da basın temsilcileri ile bir araya gelerek holdingin yapılanması ile ilgili bilgi veren Selim Akın, inşaatta tecrübeli olduklarını, yeni dönemde lokomotifin bu sektör olacağını söyledi. Akın, “Ankara’da şirket merkezinde babamın başlangıcında olduğu gibi inşaatı kendime ilgi alanı seçerek devam ettim. Lokomotifimiz inşaat şirketi olacak ama önemli bir fark ile. Akfen kendine ait inşaatları yapacak, aslında bir yatırım şirketi olacak. Devlet müteahhitliğinin yerine kendine ait arsalarda konut geliştirme, yurt yaparak işletme veya kiralama, otel yaparak kiralama ve PPP projeleri öne çıkacak” diye konuştu.