Ekonomi Akkuyu’da ortaklık görüşmeleri sürüyor

Akkuyu’da ortaklık görüşmeleri sürüyor

06.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko, Rusya Atom Enerjisi Kurumu’nun (ROSATOM) Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki (NGS) yüzde 49’luk hissesini satma hakkına sahip olduğunu belirterek, “Halihazırda gerçekten ortak arayışındayız. Bazı şirketlerle müzakereler ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu şirketler sadece Türk şirketi değil, yabancı şirketler de olabilir. Müzakerelerimiz sonuçlandıktan sonra ancak açıklayabileceğiz” dedi.

Akkuyu’da ortaklık görüşmeleri sürüyor

Dedusenko, Nükleer Santraller Zirvesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında, santralin birinci ünitesi için ruhsatların alındığını, ikinci ünitesi için sınırlı çalışma izni bulunduğunu ve üçüncü ünite için de gerekli hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Projede maliyetin arttığına işaret eden Dedusenko, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Akkuyu NGS’nin yapım bedeli 20 milyar dolar ve Rus tarafı sorumlu olduğu yüzde 51’lik hissenin karşılığının tamamını yatırmış durumda. Bu miktar projede uzun bir dönem yeterli olacak. İlk elektrik üretiminin lisans alındıktan sonraki 7 sene içinde başlaması gerekiyor. Geçen ilkbaharda ilk ünite için lisans aldık ve daha erken sürede ilk üniteyi devreye almayı planlıyoruz.”