Ekonomi Aksa’ya kurumsal yönetim ödülü

Aksa’ya kurumsal yönetim ödülü

24.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği 9’uncu Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. Aksa Akrilik, üst üste üçüncü kez ödülün sahibi oldu.

Aksa’ya kurumsal yönetim ödülü

Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan 46 şirketi geride bırakarak, 1’inci oldu. Şirket, Saha Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Hizmetleri’nin (SAHA) yaptığı değerlendirmeye göre 9.63 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 9.70’e çıkardı.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu’nun, ‘Kurumsal Yönetim İlkeleri’ baz alınarak yapılan değerlendirme, Aksa Akrilik’in ‘adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk’ alanlarına verdiği önemi ve bu alanlarda hayata geçirdiği uygulamaların başarısını ortaya koydu. Şirket bu yılki notunu, “yönetim kurulunda kadın üye oranı için % 25’ten az olmamak kaydıyla bir hedef oran ve hedef zaman belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için bir politika oluşturması” nedeniyle yükseltti.

Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, üç yıldır üst üste büyük ödülü aldıklarını belirterek, “Bu ödül, pay ve menfaat sahiplerinin haklarını en adil şekilde gözettiğimizi tescil etmesi bakımından önem taşıyor” dedi.