Ekonomi Ali Koç: Savunma sanayiinde önemli oyuncu oluyoruz

Ali Koç: Savunma sanayiinde önemli oyuncu oluyoruz

27.12.2008 - 00:19 | Son Güncellenme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Bakanı Ali Koç, Türkiye’nin küresel savunma sanayiinde rekabet edebileceğinin işaretlerini aldıklarını söyledi.

Ali Koç: Savunma sanayiinde önemli oyuncu oluyoruz

Antalya Belek’teki Rixos Premium Otel’de düzenlenen Sinerjitürk 2008 toplantısında konuşan Koç, dünyanın savunma harcamalarının son on yılda yüzde 45 artarak, 2007 ’de 1.4 trilyon dolara ulaştığına dikkati çekerek, bu harcamaların 547 milyar dolarını ABD’nin yaptığını kaydetti.

TSK’nın gücü...
“Türkiye’nin, güçlü ordu ve güçlü savunma ihtiyaçlarının daha da belirgin hale geldiği bir dönemdeyiz” diyen Koç, TSK’nın dünyanın en modern orduları arasında gösteriliyor olmasının da gurur ve şans olduğunu kaydetti.
1990’ların başında tedarik edici rolünde olan Türk Savunma Sanayinin, 2000’lerden itibaren üretici olduğunu belirten Koç, TSK ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranının yüzde 41’e ulaştığına dikkat çekti.
Ali Koç, “Geçen seneye ait 400 milyon doların üstündeki ihracat performansımız ve 2011’de savunma ihracatının 1 milyar dolara ulaştırılması hedefi, Türkiye’nin küresel savunma sanayiinde rekabet edebileceğinin işaretlerini veriyor” dedi.
Topluluk olarak, savunma sanayinin önemli oyuncularından biri olmak istediklerini belirten Koç, sektörde, Koç Bilgi ve Savunma’nın yanı sıra, Otokar ve RMK Marine-Tersaneleri şirketleriyle yer aldıklarını kaydetti.
Simülasyon teknolojileri uzmanı Kaletron’un da bünyelerine katıldığını ifade eden Koç, TSK Bilgi Sistemi Projesini geliştirdiklerini, bu projenin, TSK’nın tüm yazılım projelerinin ve sistemlerinin de entegre edilebileceği şekilde dizayn edildiğini ifade etti.