Ekonomi Ali Sami Yen’de maç nakitsiz oynanacak

Ali Sami Yen’de maç nakitsiz oynanacak

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü ve DenizBank, Türkiye’de ilk kez Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda nakit kullanmadan ödeme döneminin temelini atacak iş birliğine imza attı.

Ali Sami Yen’de maç nakitsiz oynanacak

Anlaşmaya göre taraftarlar, stadyum ve çevresindeki mağazalar, büfeler ve GS Store’da yapacakları alışverişlerde, Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı fastPay ile nakitsiz, kolayca ve güvenle ödeme yapabilecekler.

Haberin Devamı

‘Kültür değişecek’

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, fastPay uygulamasının Galatasaray’ın gelecek vizyonu ile örtüştüğünü söyledi. Cengiz, “Galatasaray Spor Kulübü ve DenizBank, bu iş birliğiyle Türkiye’de nakitsiz ve temassız ödeme işlemlerini geniş kapsamda ele alarak çok önemli bir adım atıyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek bu uygulama ile taraftarlarımız Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda ödeme işlemlerini nakitsiz ve temassız olarak gerçekleştirecek. Teknolojinin, insanoğlunun yaşamına egemen olduğu bir dönemdeyiz. Bu anlamda stadyumda maç izleme kültürü de farklı bir noktaya giderek konfor alanları genişletilmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de dijital teknolojilerdeki bilgi birikimlerini dahil ederek Türkiye’yi nakitsiz stadyum konseptiyle tanıştırdıklarını söyledi. Ateş, “GS ile Ali Sami Yen’de akıllı, hızlı ve kaliteli bir alışveriş deneyimi sunacağız” dedi.

Ali Sami Yen’de maç nakitsiz oynanacak

Tüm kartlar geçerli

2018-2019 futbol sezonunda pilot uygulaması yapılacak proje kapsamında ilk etapta stadyum içindeki baget büfeler, Simit Sarayı, Divan Pastanesi, Backhouse, Gelik Restaurant, Galatasaray Store ve Galatasaray Müzesi olmak üzere tüm mağazalarda ödemelerin fastPay mobil uygulamasında üretilen karekod ile sağlanması hedefleniyor.

fastPay’i cepten ücretsiz indirenler kredi kartını tanımlayarak ya da fastPay bakiyelerine para yükleyerek uygulamayı kullanmaya hemen başlayabiliyor. Mağazalarda ödeme yapmak için kullanıcıların fastPay uygulamasını açıp telefonunu yan çevirmeleri lazım.