EkonomiAlman Tchibo en çok Türk kahvesi satıyor

Alman Tchibo en çok Türk kahvesi satıyor

02.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki yıl uğraştıktan sonra Tchibo’nun ürün yelpazesine Türk kahvesini sokmayı başaran Genel Müdür Şenay Küçük Tanşu, “Şimdi en iyi satan kahvemiz Türk kahvesi” dedi

Alman Tchibo en çok Türk kahvesi satıyor

Tchibo Türkiye Genel Müdürü Şenay Küçük Tanşu, ürün yelpazelerine Türk kahvesini sokmak için iki yıl uğraştıklarını söyleyerek, “Dünyanın lider kahve üreticilerinden birisi olarak Türk kahvesi de satmamız gerekir diye düşündük. Ve Almanya merkeze üretimi kabul ettirdik. Şimdi en iyi satan kahvemiz Türk kahvesi” dedi.
Tanşu, Tchibo mağazalarında Tük kahvesi satışlarının yıllık yüzde 80 büyüme kaydettiğini açıkladı.
Tchibo’nun 2007’den beri Türkiye pazarında faaliyet gösterdiğini hatırlatan Tanşu, “Bugün 11 ilde toplam 54 mağazaya ulaştık. En büyüğü ise internet mağazamız” diye konuştu.

‘Tema satıyoruz’
İnternet satışlarının toplam cirolarının yüzde 30’unu oluşturduğunu anlatan Tanşu, fiziki mağaza yatırımlarına da devam edeceklerini vurguladı.
Tanşu, şu bilgileri verdi: “Bu yıl içinde üç yeni mağaza açtık. Kriterlerimize uygun, trendlere dayanıklı lokasyonlarda olmayı istiyoruz. Geçen yıl yüzde 20 büyüdük. Bu yıl da yüzde 20 büyüme hedefliyoruz.”
Tchibo’nun kahve üretiminin yanı sıra tüm satış noktalarında her hafta değişen ürün yelpazesiyle kendine özgü bir perakendecilik anlayışı geliştirdiğini ifade eden Tanşu, “Biz ürün satmıyoruz, tema satıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yönetim çalıştı personel dinlendi

Tchibo Türkiye’nin bu yıl ilk kez ‘Yönetim Ekibi Sahada’ (YES) uygulaması başlattığını belirten Genel Müdür Şenay Küçük Tanşu, “Uygulamanın amacı tüm Tchibo çalışanlarının süreçlere hakim olması. Bu uygulamayla bir gün boyunca Tchibo Şaşkınbakkal ve Caddebostan mağazalarında yönetim ekibimiz çalıştı. Mağaza çalışanlarımız ise dinlendi. YES ile bir gün de olsa masa başından uzaklaşıp, müşterilerimize direk hizmet edebildik” dedi.

KidZania İstanbul Akasya’da açıldı!

Çocuklara yönelik ‘eğitirken eğlendirme’ sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’de Akasya Acıbadem Yeni Nesil Yaşam Kompleksi’nde kurulan KidZania İstanbul’un resmi açılış töreni yapıldı. Açılışa markanın kurucusu Xavier Lopez Ancona’nın yanı sıra KidZania İstanbul Genel Müdürü Lara Sayınsoy Dorner, Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Raif Dinçkök katıldı.

Haberin Devamı

CarrefourSA’dan ilk çeyrekte 3.7 milyon TL kâr

CarrefourSA, 2014 yılının ilküç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karı 5 milyon 999 bin 197 lira olurken, net kar seviyesi 3 milyon 731 bin 701 lira olarak gerçekleşti. Böylece CarrefourSA beş yılsonra ilk kez kâra geçmiş oldu. CarrefourSA, geçen yılın aynı dönemine bakıldığında yaklaşık yüzde 150 kâr artışı elde etti.
Sabancı Grubu Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Sabancı Holding’in portföyündeki ana iş kollarından ve büyüme alanlarından birinin perakende olduğunu hatırlatarak, CarrefourSA’nın ilk üç aylık kârlılığının bekledikleri gibi bir sonuç olduğunu ifade etti.
CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane ise, CarrefourSA’da 17 çeyrek sonra elde edilen kârın kendilerini sevindirdiğini belirtti.

ANNELER GÜNÜ

Renkli ve desenli

Faik Sönmez, anneler için renkli ve desenli kumaşlarla tasarladığı yeni koleksiyon hazırladı.
Marka 350 TL’lik alışverişe de 50 TL indirim çeki hediye ediyor.

e-hediye tercihi

Godiva, TagHeuer, Omega, Lindt, Versace, Gucci, Fendi, Burberry, Molu, gibi daha birçok markayı bir araya getiren Alwaysfashion, online alışverişi tercih edenlere özel alternatifler sunuyor.

Farklı seçenekler

Paşabahçe, annelere özel hediye seçenekleri sunuyor. Paşabahçe’nin Anneler Günü’ne özel ürünleri arasında vazolar, renkli kase ve çay takımları dikkat bulunuyor.

‘Festival’ günü
Burberry, Anneler Günü için, Fresh Glow aydınlatıcı fondöten ile şeftali tonlarındaki Light Glow Tangerine allıktan oluşan ‘Brit Festival’ koleksiyonunu sunuyor.

Annelere özel

Arnica, Anneler Günü’ne özel hediye alternatifleri hazırladı. Marka, Anneler Günü’nde kahvaltıya başlamadan hediyesini vermekte sabırsızlananlar için Bitkidem Pro’yu sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler