Ekonomi Alman teknoloji devini satın aldı

Alman teknoloji devini satın aldı

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altınay Teknoloji Grubu, Alman teknoloji markası Olbricht’i bünyesine kattı.

Alman teknoloji devini satın aldı

Olbricht Cam ve Transfer Teknolojileri Genel Müdürü Serhat Oran, Almanya’nın makine ve ekipman konusunda dünyada en büyük ihracatı gerçekleştiren ülke olmasının yanı sıra en önemli pazarlardan da biri olduğunu anımsatarak, “Bir Alman markasıyla hedeflediğimiz pazarlara daha hızlı erişebilme stratejimiz var. Olbricht özellikle cam konusunda global olarak marka değeri çok yüksek bir firma ve satınalma gerçekleşmeden önce yaptırılmış müşteri anketlerindeki memnuniyeti de yüksekti. Faaliyet olarak da birbirini tamamlayan alanlarda olduğu için Altınay Teknoloji Grubu için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu genişlemeyi gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Global oyuncu olacak

Oran, Olbricht’in bir Alman teknoloji firması olarak kalacağını da dile getirerek, “Bununla birlikte Türkiye’de yeni bir tesiste kendi proje ekibi ve imalat altyapısı oluşturuldu. Grup olarak cam işleme ve ‘esnek fabrika otomasyonu’ olarak tanımlayabileceğimiz transfer teknolojileri ve ‘intralojistik’ faaliyet alanlarını Olbricht çatısı altında birleştirme kararını verdik. Altınay Robot Teknolojileri ise otomotiv konusunda faaliyetlerini artıracak. Buradaki amacımız sektörel odaklanmayı daha iyi sağlayabilmek ve uzmanlığı yoğunlaştırarak global olarak önemli oyuncular olabilmek” diye anlattı.

Altınay Robot Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Ömer Eren de, Altınay’ın 1991’de, Türkiye’nin ilk teknokent firması olarak kurulduğunu ve bu sayede Kosgeb’in ilk desteklediği firma olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, 1996’da Dünya Robot Federasyonu tarafından Avrupa’nın 28 robot üreticisinden biri olarak kabul edildiklerini ve 1999’da da Türkiye’nin ilk robot üreticisi olarak sanayi siciline geçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Alman teknoloji devini satın aldı

Otomotive odaklandı

Altınay Robot Teknolojileri’nin Altınay Teknoloji Grubu içinde, otomotiv üretim sistemleri konusunda yoluna devam ettiğini dile getiren Eren, “Standart hücre çözümlerinden, otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu en karmaşık yapıdaki üretim hatlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Özellikle otomotiv sektöründe, 2001 yılından itibaren 450’den fazla projeye imza attık. Çoğu Ar-Ge niteliği taşıyan projelerimizle mühendislik ve uygulama birikimimizi arttırdık” dedi.

Her alanda çözümü var

Serhat Oran, Olbricht’in grup bünyesine katılmasıyla da artık her türlü düz cam ve otocam üretim, işleme, trasfer ve depolama faaliyetlerinde çözüm sunabileceklerini de kaydederek, “Transfer teknolojileri ve depo otomasyonu denildiğinde ise malzeme iletimi ve otomatik depolama sistemleri çözümlerini içeren konveyörler, farklı nitelikte robotlu üretim sistemleri, robotik taşıma, montaj, insansız depo sistemleri ve insansız araçlar ile intralogistik sistemleri konusunda anahtar teslim projeleri kastediyoruz” dedi.