Ekonomi Almanlara elektrikli araç şarjı üretecek

Almanlara elektrikli araç şarjı üretecek

20.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vestel, dünyada kullanımı artan elektrikli araç şarj cihazları (EVC) için iş birliğine imza attı. Vestel, Almanya’nın önde gelen enerji şirketi E.ON için EVC üretecek. Vestel’de üretilecek çözümler Almanya’da evlerde ve yol üzerinde bulunan şarj noktalarında kullanılacak.

Almanlara elektrikli araç şarjı üretecek

EKONOMİ SERVİSİ - Anlaşmaya göre E.ON, Vestel ile imzalanan anlaşma ile elektrikli araç şarj cihazı portföyünü yeni ve son teknoloji ürünlerle genişletecek. Elektrikli araç kullanımı her geçen gün artan Almanya’da evlerde ve yol üzerinde yaklaşık 28 bin E.ON elektrikli araç şarj noktası bulunuyor. 6 bin çalışanı bulunan E.ON, Almanya genelinde birçok lokasyona sahip. Yaklaşık 14 milyon konut, iş yeri ve sanayi bölgesinin hizmet aldığı E.ON daha ekolojik ve dijital bir enerji dünyası için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Birçok iş birliği

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Yenilenebilir enerjiden yararlanan elektrikli araçların kullanımının artması önemli ancak şarj noktalarının ulaşılabilirliği ve yaygınlaşması da en az bu konu kadar önem taşıyor. Vestel olarak bu alanı yatırım planlarımıza çok önceden almıştık. Bu vizyon sonucunda yurtdışında birçok iş birliği ve anlaşma gerçekleştiriyoruz” dedi.