Ekonomi Almanya, Türkiye'den işçi alıyor: İşte aranan şartlar!

Almanya, Türkiye'den işçi alıyor: İşte aranan şartlar!

25.07.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

Almanya'daki havalimanlarına Türk işçi getirilmesi için onay çıktı. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kabul edilen çalışanlara ne kadar maaş verilecek? İşte cevabı...

Yaklaşık 2 milyon işçi ve hemen her sektörde uzman açığı bulunan Almanya, acil olarak havalimanlarındaki personel sıkıntısını gidermek için Türk işçi getirilmesini onayladı. Gelecek Türk işçilerin evini işveren ayarlayacak.

Haberin Devamı

KTO Karatay Üniversitesi, Öğretim Görevlisi Ayça Mezde CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

"Biz dışarıdan bu şekilde taleplerin olacağının farkındaydık. Havacılık deneyimi almış ve havacılık mezunları öncelikli olacak. 20 ve 40 yaş arasında çalışanlar başvuru yapabilecek. 

A2 seviyesinde Almanca dil isteniyor. Fakat hızlandırılmış bir dil kursuda takviye olarak verilecek. Ayrıca alınacak kişilerin güvenlik kontrolleri olacak.  Pasaport işlemlerinin tam olması gerekiyor.

İşveren tarafından kalacak yer sağlanacak. Bizim buradaki en büyük avantajımız Türkiye olarak süreçleri iyi yöneten bir kadromuz olması ve genç nüfusa sahip olmamız. 

Bizim üniversite olarak gönderimlerimiz devam ediyor. Peyderpey alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem gidecek vatandaşların hızlı bir şekilde Almanca öğrenmeleri... Ayrıca pasaportlarını hazır bulundurmaları. 

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar veya bizler aracılığıyla iletim sağlanıyor. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor. Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor. 

NE KADARLIK BİR KONTENJAN VAR?

7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı var. Türkiye'den şimdilik 2000 kişi isteniyor.

MÜLAKATLAR NASIL OLUYOR?

Sürecin şu an çok hızlı ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı ilerliyor.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar var. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 euro 25 cent."