Ekonomi Altın yatırımcıları dikkat! Ons altın ve gram altında sert düşüş

Altın yatırımcıları dikkat! Ons altın ve gram altında sert düşüş

01.09.2022 - 13:36 | Son Güncellenme:

Haftaya sert düşüşle başlayan altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ons altın ve gram altında sert düşüşler yaşandı. Peki altın fiyatları neden geriliyor? Piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları dikkat Ons altın ve gram altında sert düşüş

Son haftalarda altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir görülüyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Jackson Hole Sempozyumu’nda açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell piyasalara yön vermişti.

Haberin Devamı

Powell faiz artışlarının boyutunun önümüzdeki süreçte gelecek olan verilere bağlı olacağını belirtirken, daha yüksek faiz artışlarına gidilebileceğini söyledi. Powell’ın piyasalara verdiği şahin mesajların ardından dolar küresel çapta güçlenirken, altın fiyatları baskı altında kaldı.

Powell’ın açıklamalarının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde dolar endeksi 109.478’i aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. 20 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra dolar endeksi 108 seviyelerine geri çekildi. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 3'ün üzerinde hareketini sürdürüyor. Yatırımcıların küresel çapta dolara yönelmesiyle birlikte altın piyasasında satışlar hızlandı.

Bugüne 1704 dolardan başlayan ons altın kritik sınırda.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN KRİTİK EŞİĞİN ALTINA SARKTI

Ons altında görülen geri çekilmeler gram altın fiyatını da etkiliyor. Haftaya 1002 liradan başlayan gram altın 992 lira seviyesinde hareket ediyor. Peki bundan sonraki süreçte piyasanın tahmini ne?

ONS ALTINDA 1680 DOLAR BANDI KRİTİK!

IKON Menkul tarafından yapılan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: "Ons Altın şahinleşen Fed ve Avrupa Merkez Bankası baskısı altında düşüşünü haftanın üçüncü işlem gününde de sürdürerek son 6 haftanın en düşük bölgesine çekildi. Teknik açıdan bakıldığında 1700 destek bandına yaklaşan Değerli Maden bu bölge altına gerilemesi halinde son 11 ayın en düşük bölgesi olan 1680 bandı sonraki destek bölgesi olarak takip edilebilir. Olası tepki alımlarında ise 1726 ve mavi alçalan trend çizgisi ilk direnç bölgeleri olarak izlenebilir."