Ekonomi Altın kader haftasına yükselişle başladı...

Altın kader haftasına yükselişle başladı...

01.07.2013 - 10:13 | Son Güncellenme:

Geçen hafta son 45 yılın en hızlı düşüşüne imza atarak, 1.200 dolarda seyreden altının onsu bu hafta aynı hızla yükselişte. Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisi ise altının kaderini belirleyecek. Altının onsu haftanın ilk gününde 1.240 dolarda.

Altın kader haftasına yükselişle başladı...

Geçen hafta son 45 yılın en hızlı düşüşünü yaşayan ve hafta boyunca sert dalgalanan altın fiyatları 1.200 dolara kadar gerilemişti. Yeni haftaya yükselişle başlayan altının şimdilerde gözü kulağı ABD'de cuma günü açıklanacak istihdam verilerinde. Altının onsu yeni haftaya ABD sinyaliyle 1.240 dolar seviyesinde başladı.

PİYASALAR CUMAYA ODAKLANDI
ABD'den gelen verilerin etkisiyle düşüp, yükselen altın fiyatları ne olacak? İşte piyasaların odaklandığı soru bu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önceki hafta gerçekleşen açıklamalarıyla yangın yerine dönen küresel piyasalar bu hafta da merak içinde. Gözler ABD'de cuma günü açıklanacak istihdam verilerine çevrildi.

ABD İSTİHDAMI NEDEN ÖNEMLİ?
Peki, istihdam verisi piyasalar üzerinde neden bu kadar etkili olacak? Çünkü Fed tahvil alımının azaltılmasında işsizlikteki tablonun önemli olduğunu açıklamıştı. Haziranda tarım dışı istihdamın 170 bin kişi artması, işsizlik rakamının da yüzde 7,5 olması bekleniyor.

FED'İN SINIRI YÜZDE 7
İşsizlik oranları yüzde 7'ye düştüğünde varlık alımlarının sona ereceğinin işaretini veren Fed Başkanı Ben Bernanke, bu seviyeye gelecek yılın ortalarında ulaşılmasını bekliyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 78.2 TL
Çeyrek altın 136.1 TL
Yarım altın 269.7 TL

Yazarlar