Ekonomi Anadolu Motor 5 markayla Türk çiftçisinin yanında

Anadolu Motor 5 markayla Türk çiftçisinin yanında

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Grubu’na bağlı Anadolu Motor; İtalya’nın Landini, Hindistan’ın Solis ve Güney Kore’nin LS traktörlerinin yanısıra kendi markası Antrac çapa makinesi ve Antor marka çim biçme makinesiyle Türk çiftçisine geniş bayi ve servis ağıyla hizmet veriyor

Anadolu Motor 5 markayla Türk çiftçisinin yanında

Anadolu Grubu’nun 1965 yılında ilk kurulan şirketlerinden biri olan Anadolu Motor, Türkiye’nin modern tarım teknikleriyle tanıştığı yıllarda başlayan motor üretimini kendi markası Antor’la sürdürüyor ve bugün İtalya dahil, 50’ye yakın ülkeye motor ihraç ediyor.

Haberin Devamı

Firma, motor üretiminin yanısıra; Antrac marka çapa makineleri, Antor marka çim biçme makineleri, dal parçalayıcılar, motopomplar ve benzinli - dizel motorlu jeneratör gruplarının üretimini de sürdürüyor.

Anadolu Motor bu üretim faaliyetlerinin yanısıra; Honda Güç Ürünleri, Honda Marine dıştan takma deniz motorları, Hitachi motorlu ağaç testeresi ve tırpanlar, Lombardini dizel motorlar, İtalyan Landini traktörler, Hindistan’ın en büyük üreticilerinden biri olan Solis Traktör ve Güney Koreli LS traktörlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyor.

Anadolu Motor, Landini, Solis ve LS traktörlerin zengin model seçeneklerini Türkiye pazarı koşullarına göre belirliyor ve çiftçilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunabiliyor.

Haberin Devamı

Landini, 1884 yılında İtalya - Fabricco’da kuruldu. Yıllık 24 bin adetlik üretim kapasitesi, gelişmiş mühendisliği, araştırma ve geliştirmesi, lojistiği ve satış sonrası hizmeti ile Landini Avrupa’nın yanısıra dünya çapında büyük role sahip.

Modern tasarımıyla, öncü teknolojisiyle, 70 BG - 230 BG arası geniş güç seçenekleriyle Landini Türkiye’nin geleceğine ışık tutan traktör olarak ifade ediliyor.

İnovasyonu, ekolojiyi, en kaliteli hizmeti, müşteri menuniyetini ve insana yatırımı kendisine ilke edinen Landini, Anadolu Motor güvencesi ile Türk çiftçilerine sunuluyor.

Her ihtiyaca uygun

Landini’nin bahçe için özel olarak üretiği Rex serisi 85 HP, 100 HP ve 110 HP gücünde 3 farklı motor gücü ile çiftçinin kullanımına sunuluyor. F/GE ve GT olmak üzere üç farklı boyutu ile her türlü kullanıma uyum sağlıyor. F serisi dar bahçe serisi olup dar ürün aralığına sahip alanlarda, GE serisi daha alçaltılmış bir seri olup alçak dallara sahip bahçelerde, GT serisi ise standart boyutlara sahip bahçe ve açık alanlarda kullanılıyor.

Landini tarla traktör modelleri ise Globalfarm, Powerfarm ve 5H’dan oluşuyor. Sınıfın en teknolojik traktörünün T-tronik şanzıman gibi üstün özelliklere sahip olan 5H serisi olduğun kaydediliyor. Bu seri, 90, 100 ve 110 olmak üzere üç farklı güce sahip.

Haberin Devamı

Kur farkı yok

Bu modellere yüksek beygirli Landpower 135, 165 ve 215 beygir gücüne sahip 7 serisi traktörler eşlik ediyor ve teknolojik birçok farklılığı içeren bu traktörler çiftçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Anadolu Motor Türk çiftçisine destek olmak için büyük beygirler dahil tüm Landini traktörlerin fiyatlarını döviz etkisinden arındırarak Türk Lirası olarak belirliyor, böylece kur değişse bile fiyatlar sabit kalıyor.

Anadolu Motor 5 markayla Türk çiftçisinin yanında

Orijinal kabin

Hindistan’dan ithal edilen Solis traktörler ise hem çift çeker hem tek çeker özelliğe sahip 50, 60, 75 ve 90 beygir gücünde seçeneklerle sunuluyor. Solis 75 ve 90 orijinal kabin versiyonu ile dikkat çekerken, Solis 50 ve 60 traktörler kullanım ve bakım kolaylığı sebebi ile çiftçiler tarafından tercih ediliyor.

2008 yılından itibaren ithalatı sürdürülen Güney Kore markası LS Traktör’de ise 50 ve 60 beygir bahçe serisi R, ayrıca 55 - 65 beygir tarla serisi Ultra traktör seçenekleri sunuluyor.

1965’ten bu yana hem ürettiği, hem de ithal ettiği ürünler ile Türk çiftçisinin yanında olan Anadolu Motor, gelişmiş mühendislik ürünlerini kaliteli hizmet anlayışı ile sunmayı görev biliyor. Traktör, güç ürünleri ve yedek parça gibi çiftçinin ihtiyacı olan ürünleri tek elden sunan Anadolu Motor, güçlü ve geniş ürün yelpazesini bu yıl da Adana Tarım Fuarı’nda çiftçilerin beğenisine sunuyor.