Ekonomi Anadolu’nun yeni ‘Teknik’ direktörü

Anadolu’nun yeni ‘Teknik’ direktörü

10.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı, Anadolu’ya açılma hamlesi başlatırken, Evora projesindeki konsepti Denizli’ye taşıyacak. Projelerinde satışların yüzde 25’ini Anadolu’ya gerçekleştiren Teknik Yapı, yeni şehir arayışını sürdürüyor

Anadolu’nun yeni ‘Teknik’ direktörü

Evora İstanbul projesiyle kısa zamanda satış rekoru kıran Teknik Yapı, Anadolu’ya açılma hamlesi başlatırken, Evora’daki modeli Denizli’ye de taşıyacağını açıkladı. 1 milyar liralık hasılat getiren Evora İstanbul projesinin şu anda 3 milyar liralık değeri aştığını anlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Denizli’de de benzer modeli uygulayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Büyük projelerdeki satışların yüzde 25’ini Anadolu’ya gerçekleştiren Teknik Yapı, bu kez Anadolu hamlesine başladı. Emlak Konut ile birlikte gerçekleştirdiği “arsa satışı karşılığı gelir paylaşım” modeliyle, Denizli’de 115 dönüm arazi üzerinde yeni projeye başlamayı hedefleyen Teknik Yapı, bu kapsamda İstanbul Tuzla’da yaptığı Evora İstanbul’nun konseptini bu kente de taşıyacak.

‘Ayaklarına gidiyoruz’

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Anadolu insanının ayağına gidiyoruz” derken, “Biz Tuzla’da Evora İstanbul’u yaparken bölgenin de, projenin de bu değerde olabileceğine kimse inanmadı. 1 milyar lira değerindeki Evora İstanbul, şu anda 3 milyar liraya ulaştı. Aynı modeli Denizli’de de uygulayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizli’nin önemli iş ve kültür turizmi lokasyonu olması sebebiyle ilk tercihleri arasında öne çıktığını anlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ise, karma projeyle ilgili şunları söyledi:

“İçinde konut alanları, rezidans, turizm-ticaret ve park alanı gibi yerlerin olacağı büyük bir proje. 1500 konut olması planlanıyor. Öncelikle yöresel mimari konsepte bakıyoruz. Bölge insanının olmazsa olmazı balkon. Her dairenin oturulabilecek balkonu olmasına özen gösteriyoruz. Bölgede metrekare fiyatları 2 bin 500 lira civarında. 2016 başında lansmanını yapmayı planlıyoruz.”

10 bin dolara sahil

Suadiye’de denize sıfır lüks bir proje için çalışmalara geçtiğimiz aylarda başladıklarını da hatırlatan Nazmi Durbakayım, yapılacak 115 dairede metrekare fiyatlarının 8-10 bin dolar arasında olacağını öngördüklerini vurguladı. Durbakayım, “Suadiye’de çıtayı kaldıralım, buna yetişmek mümkün olmasın dedik. Çok özel malzemeler ve çalışmalarla Suadiye Sahil projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

‘Kat irtifaksız satmak cinayet’
Fikirtepe’de iki adada kat irtifakı kurup satışları başlattıklarını, diğer iki adada ise ruhsat almak üzere olduklarını anlatan Durbakayım, bölgede tüm prosedürlere uyarak hareket ettiklerini söyledi. “Kat irtifakı kurmadan satmak cinayettir” diyen Durbakayım, “Konut yapıp satmak için kat irtifakını kurmanız lazım. Kat irtifakı demek nüfus kağıdı demektir. Biri ‘Benim dairem o değil, buydu!’ derse, her şey en başa döner” diye konuştu.
İki adada Concord projesini sürdüren Teknik Yapı, 3. adada 850 konutluk bir proje yapmaya hazırlanırken, 4. ada için de yılın ortasına doğru hamle yapacak.