Ekonomi AND Gayrimenkul global adım attı

AND Gayrimenkul global adım attı

25.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AND Gayrimenkul, bu yıl Barselona’da düzenlenen dünyanın en başarılı kurumlarını ve yöneticilerini ödüllendiren Stevie Awards 2017’de ‘Yılın En İyi Gayrimenkul Şirketi’ ve ‘Yılın Yönetim Takımı’ ödüllerine değer görüldü.

AND Gayrimenkul global adım attı

Ödül töreni öncesi Barselona’da gazetecilerle bir araya gelen AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “AND Gayrimenkul olarak 19 ülkede, 80’e yakın şirket, 61 üretim tesisi ve 50 binin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren Anadolu Grubu’nu gayrimenkul sektöründe temsil ediyoruz. Bugün burada Anadolu Grubu’nun Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya bağlayan yıldızını bir kez daha parlatma sırası bizlerde. Bu anlamlı ödül sadece grubumuz için değil aynı zamanda ülkemiz için de önemli bir başarı” dedi.

‘15 ödül aldık’

Gayrimenkul sektörünün ‘sat-yap’ yaklaşımına yeni bir alternatif olarak sundukları ‘yap-yaşat’ felsefesi ulusal ve uluslararası toplam 15 ödüle layık görüldüklerini belirten Usta, “Projelerimizle aldığımız birçok ödül, aslında iş yapış şeklimizin bir sonucuydu. Ödül veren kurumlara ödül alma nedenlerimizi sorduğumuzda karşılaştığımız cevaplar her zaman benzer oldu: ‘İyi Planlama’. Biz AND Gayrimenkul olarak asıl işimizi yaşam başladıktan sonra sunacağımız hizmet olarak görüyoruz. Geliştirme aşamasındaki kurumsallık, sonrasında da hizmet yaklaşımımız iş sonuçlarında başarıyı sağlıyor. Uluslararası bir ödüle ise ancak uluslararası standartları sağlayarak ulaşabiliyorsunuz” diye konuştu.

BM imzası

AND Gayrimenkul aynı zamanda UN Global Compact’e (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) bu yıl imza atarak, Birleşmiş Milletler’in belirlediği iş yaşamına dair etik kodlar ve küresel standartlar içeren 10 ilkesine uygun hareket edeceğini taahüt eden Türkiye’nin tek gayrimenkul geliştirme şirketi oldu. Ali Baki Usta, sözleşmenin 4 temel ayağı olduğunu belirtirken, “En önemlisi yolsuzlukla mücadele. İşçilerin çalışma şartları ve çevreye saygı da diğer önemli başlıklar. Nisan ayında bu sözleşmeyi imzaladıktan sonra yeni çalışmalar da yaptık. İş kazalarının ana nedeni işçilerin mutsuzluğu. Sektörde çalışan işçilerin neredeyse yüzde 90’i şantiyede yaşıyor. O şantiyelerin koşulları maalesef iyi değil, kayıt dışı oran çok fazla. Bizde sigortası olmayan işçi şantiyeye giremez ve önce iş güvenliği eğitimi alır. Ayrıca çalışanlarımız için ‘Mutlu İşçi Platformu’ oluşturduk” diye konuştu.

‘Etik kodlar oluşmalı’

Ali Baki Usta, sektörün ‘kötü algısını’ düzeltmek amacıyla ise genel bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Usta, “GYODER, Gayrimenkul Strateji Platformu ve Urban Land Institute (ULI) ile birlikte sektörün kurumsallaşması için çalışıyoruz. Sektörün etik kodları oluşturulmalı. Kamuoyunun karşısına çıkıp ‘ben bu değerlerle çalışıyorum; rüşvet vermedim, vermeyeceğiz, çocuk işçi çalıştırmayacağım, emsali 2 olan yerde 5 peşinde koşmayacağım, müşteriye ne kadar net metrekare vaat ediyorsam onu vereceğim’ demeliyiz. Profesyoneller buna inanıyor ama önemli olan patronların da inanması” diye konuştu.

AND Pastel’e komşu, Ankara’ya proje geliyor

Gayrimenkul yatırımları hakkında da bilgi veren Ali Baki Usta, “Gayrimenkulde ilk projemiz AND Kozyatağı’ydı, tamamladık. İlk konut projemiz AND Pastel’de ise çalışmalar sürüyor. Kartal’daki Pastel projesinin iki ayağı var, Anadolu Motor’un 45 dönümlük alanını geliştirdik. 1243 konut, 5 bin metrekarelik ticari alanımız var. Yaklaşık 400 dairelik yeni etabı da satışa sunduk. Satışlara metrekaresi 4 bin 500 liradan başlamıştı. Şu an 6 bin seviyesine geldi ve 9 bine ulaşmasını bekliyoruz. Projemize komşu 450 konutluk yeni bir proje ile Ankara’da bir proje planlıyoruz” dedi.