Ekonomi Antalya'nın yeni istihdam üssü: ORGANİZE SANAYİ

Antalya'nın yeni istihdam üssü: ORGANİZE SANAYİ

04.10.2013 - 10:53 | Son Güncellenme:

690 hektar alana kurulu bulunan ve çevre ile barışık olarak planlanan Antalya Organize Sanayi Bölgesi, bugün 10 bin 300 kişiye istihdam sağlıyor

Antalyanın yeni istihdam üssü: ORGANİZE SANAYİ

Organize sanayi bölgelerinin büyüklüğü ve gelişmişliği, yerleşim merkezlerinin de ekonomik olarak gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Çünkü sanayi, katmadeğeri yüksek üretim ve ürün demektir. Katmadeğeri yüksek üretim de zenginlik ve zenginleşmek demektir.

Haberin Devamı


Antalya Organize Sanayi Bölgesi bgün geldiği aşamayla Antalya'nın turizm ve tarımın yanı sıra bir sanayi kenti olduğunu ortaya koyuyor.
145 adet firmanın fiili olarak üretim yaptığı Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Antalya ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Yıllık 1.5 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren AOSB içindeki firmalar, 350 milyon dolarlık ihracata imza atıyor.
İstihdam 10 bini aştı


AOSB, Antalya-Burdur Karayolu üzerinde, 690 hektar arazi üzerinde yer alıyor. Karayolunun ikiye böldüğü AOSB, dahili yolları, çevre yolları, içme ve kullanma suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, evsel ve endüstriyel genel arıtma tesisi, AG-OG elektrik şebekesi, Scada ve Otomasyon sistemi ile destekli dağıtım merkezleri, cadde aydınlatmaları, doğalgaz şebekesi, haberleşme şebekesi, kanalizasyon şebekesi, sağlık merkezi. PTT ve telefon santral binası, itfaiye hizmet binası ve diğer sosyal alt yapı yatırımları ve TS EN - İSO 9001- 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile sanayicilerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı


Özellikle çevre kirlenmesine karşı duyarlı, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilmiş büyük bir proje olan AOSB'de 264 parsel tahsisi yapılmış, 145 firma fiili olarak üretime geçmiş durumda. Toplam 10 bin 300 kişinin çalıştığı AOSB, Antalya ekonomisi için önemli bir istihdam merkezi haline gelirken, il ve ülke ekenomisine de önemli katkıda bulunuyor. Çünkü AOSB'deki firmalar ağırlıklı olarak ihraç malları ve dış pazar odaklı üretim yapıyor.


Gıda sanayi ilk sırada


Antalya'nın coğrafi konumunu ve Türkiye'nin en önemli turizmi bölgesi olması nedeniyle özel bir olarak planlanan AOSB'de, ağır sanayi olarak adlandırılan yatırımlar engellenerek, Antalya ekonomisine en uygun yapılaşma gerçekleştirildi. AOSB firmaları yıllık 1.5 milyar dolara ulaşan üretim, 350 milyon doları aşan ihracat hacimleriyle Antalya ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.
AOBS'de 27 tesisle gıda sektörü ilk sırada yer alıyor. Diğer sektörler plastik, ahşap, makine ve metal, kimya, gübre ve tekstil olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı


'Çevreci Tesis Ödülü'


Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin; çevreye saygılı işletmeleri ödüllendirmek amacı ile düzenlediği "Çevreci Tesis Ödülü"nü 2012'de Antalya OSB aldı. Bölgenin tamamında 25 bin 398 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi bulununuyor. Bölgenin bütününü kapsayacak şekilde atıksu arıtma tesisinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma, çamur susuzlaştırma ve koku giderme üniteleri yer alıyor.