Ekonomi Ar-Ge merkezlerine desteğimiz sürecek

Ar-Ge merkezlerine desteğimiz sürecek

16.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile İstanbul’da bulunan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti. Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, ziyaret esnasında Bakan Varank’ı, Ar-Ge Merkezi’nin yakın zamanda geliştirdiği yeni teknolojiler hakkında bilgilendirdi.

Ar-Ge merkezlerine desteğimiz sürecek

Jing Li ve Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi yöneticileri Bakan Varank’a ayrıca, Huawei Türkiye’nin iş gündemi, 5GtoB (iş yaşamına yönelik 5G çözümleri) kullanım senaryoları, Huawei bulut hizmetlerinin Türkiye lansmanı, Ar-Ge Merkezi’nin bilişim ekosistemine yönelik geliştirme çalışmaları ve şirketin sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.Bakan Varank’a merkezde geliştirilen pek çok uygulama konusunda sunumlar yapıldı. Varank, yaptığı açıklamada, “Huawei Türkiye, ülkemizde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren, telekom altyapısı açısından güçlü bir şirket. Aynı zamanda Ar-Ge yatırımı yapan lider şirketlerden biri konumunda. Kadrosundaki 900 mühendis ile sadece iç piyasaya çözüm üretmekle kalmıyor, yurt dışına da bilişim çözümleri ihraç ediyor ki bu da bakanlığımız açısından oldukça önemli. Yaptığımız görüşmelerde ayrıca şirket yönetimi Türkiye’deki operasyonlarını artıracaklarını da söylediler. Kısa süre önce Bilişim Vadisi’ni ziyaret ettim. Birçok küresel şirketin orada ofis açtığını görmek beni memnun etti. Huawei örneğinde olduğu gibi, Türkiye’de Ar-Ge yatırımı yapan tüm firmalara desteğimiz devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

900 mühendis çalışıyor

Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, “11 yılı aşkın bir süredir kesintisiz olarak sürdürdüğümüz yatırımların ardından bugün 184 milyon dolarlık yatırıma ulaşan Ar-Ge merkezimiz, Huawei’nin Çin dışındaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi haline geldi. Burada görev alan 900 Türk mühendis hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlar için geliştirdikleri çözümlerle bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Türkiye Ar-Ge merkezimiz, kurulduğu günden bu yana 5 binden fazla yetenekli yazılımcı ve mühendisi Türkiye bilişim ekosistemine kazandırdı” diye konuştu.