EkonomiArıkanlı, Ortadoğu’da kargo şirketi alıyor

Arıkanlı, Ortadoğu’da kargo şirketi alıyor

28.08.2008 - 00:29 | Son Güncellenme:

Fransız devletine bağlı kargo şirketi GeoPost ile kargo taşımacılığı konusunda ortak çalışan Arıkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkanlı, Ortadoğu’da bir kargo şirketiyle 2-3 ay gibi kısa bir süre zarfında satın almak üzere anlaşabileceklerini dile getirdi.

Arıkanlı, Ortadoğu’da kargo şirketi alıyor

Arıkanlı, satın almada maksimum limitlerinin ise 200 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Daha önce de Suudi Arabistan’da bir şirketle anlaştıklarını ve özellikle Umreye gidenlerin zemzem sularını taşımaya talip olduklarını belirten Arıkanlı, “Ancak Suudiler bize zemzem sularını taşımamız için izin vermedi.
Bu suyu sadece umreye gelenlerin yanında götürebileceğini, ticaretinin yapılamayacağını belirttiler” diye konuştu.
Fransız ortakları GeoPost’un CEO’su Paul-Marie Chavanne ise yurtdışında sadece Ortadoğu’da Arıkanlı Holding ile birlikte çalışmadıklarını bunun nedeninin de Fransız hükümetinin politikası olduğunu dile getirdi. 

800 şube
2003’te GeoPost’un 75 milyon euro vererek Yurtiçi Kargo’nun yüzde 25’ine ortak olduğunu dile getiren Arıkanlı, “Yurtdışında Rusya’da ve Türki cumhuriyetlerdeki şirketlerimizde Arıkanlı Holding ve GeoPost olarak yüzde 50 - 50 ortaklık yapıyoruz ve bundan da son derece memnunuz” dedi.
Armadillo isimle yüzde 50 ortaklıkla kurdukları şirketlerinin, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Kazakistan, Ukrayna’da ilk 3’e oynadığını kaydeden Arıkan, Yurtiçi Kargo’nun yurtiçinde 800, Armadillo şirketinin ise 200 şubeye ulaştığını kaydetti.

MEF Üniversitesi açılıyor

Haberin Devamı

MEF dershanelerinin de kurucusu olan İbrahim Arıkanlı, “Bu işi bıraktım çünkü bu alanda işinizi iyi yapıyorsanız para kazanmak çok zor.  22 şirketim daha var. Hiçbiri dershane kadar yormuyor” dedi. Şimdi bir üniversite kurmak için yola çıktığını belirten Arıkanlı, “Önümüzdeki yıl üniversiteyi açacağız” diye konuştu.
Arıkanlı, “Özellikle mühendislik, eğitim ve yabancı dil fakülteleri olacak” dedi. 

25 megavatlık rüzgâr santralıArıkanlı, enerji alanında da yatırımlara giriştiklerini belirterek Silivri ve Trakya bölgesinde 3 yerde rüzgâr ölçümleri yaptıklarını ve bunun için EPDK’ya lisans başvurusunda bulunduklarını belirterek, incelemelerin olumlu sonuçlanması halinde 25 megavatlık rüzgâr santralı yatırımı yapacaklarını dile getirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler