Ekonomi Assolistin yerini 'deterjanlar' aldı

Assolistin yerini 'deterjanlar' aldı

28.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çoğu İstanbullu'nun hatırası vardır Caddebostan Maksim'de. Bülent Ersoy'ların, Muazze Abacı'ların sahne aldığı bu ünlü gazino şimdi süpermarket

Assolistin yerini deterjanlar aldı

ÇOK eski zamanlardı.. İstanbul'un düzeyli insanlarının, gerçek sanatseverlerin en güzel kıyafetlerini giyerek gazinoya gittiği günlerdi. Ve dinleyici için orada bulunmanın, sanatçı için sahne almanın ayrıcalık olduğu bir gazino vardı o zamanlar; Caddebostan Maksim.
Gel zaman git zaman gazino seyircisi değişti. Sanatçıların sesleri değil, fiziksel özellikleri ilgi görmeye başladı. Bülent Ersoy, Emel Sayın, Muazzez Abacı gibi Türk müziğinin unutulmaz seslerine ün kazandıran, bir sürü yeteneği sanat dünyasına kazandıran Caddebostan Maksim de bu değişime karşı fazla direnemedi.
Evet, bundan sonra Caddebostan Maksim Gazinosu, İstanbullular'a Caddebostan Migros mağazası olarak hizmet verecek. Ersoylar'ın, Abacılar'ın, Pekkanlar'ın en güzel şarkılarını icra ettiği yerlerde şimdi deterjan kutuları, balık tezgahları ve et vitrinleri boy gösteriyor.
Koç Holding tarafından Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'dan kiralanan 3 bin metrekarelik Migros'un açılışı dün Holding Yürütme Kurulu Başkanı İnan Kıraç tarafından yapıldı. Kıraç, Caddebostan Migros'un 124'üncü mağazaları olduğunu belirterek 2000 yılında 300 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. "MMM" Migros'un en önemli özelliği NCR firması tarafından geliştirilen dijital etiketlerin kullanılması. Bu etiketler fiyat değişikliklerinin elektronik olarak yönlendirilmesini sağlıyor.
Açılışta bulunan Fahrettin Aslan, Maksim'i Migros'a kiraladığı için sanat camiasından tepki alıp almadığı sorusunu şöyle yanıtlıyor; "Artistler TV'lerden çok para aldılar. Burunları kaf dağına çıktı. Bana çok çektirdiler. Bende böyle yaptım. Maksimin market yaptırarak, sanat camiasına şimdiye kadar verdiğim hizmetten daha ulvi bir hizmet yaptığımı düşünüyorum."