Ekonomi Ateş: Dua edelim yüzde 10'un üzerinde kalsın

Ateş: Dua edelim yüzde 10'un üzerinde kalsın

08.04.2014 - 18:15 | Son Güncellenme:

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, alınan tedbirlerle kredi büyümesinde bir yavaşlama olduğunu belirterek, “Dua edelim yüzde 10’un üzerinde bir kârlılık olsun" dedi.

Ateş: Dua edelim yüzde 10un üzerinde kalsın

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, İstanbul Üniversitesi’nin düzenlediği bir panelde konuştu. Bankacılık sektöründeki kârlılığın düşmesiyle ilgili konuşan Ateş, “Dua edelim yüzde 10’un üzerinde bir kârlılık olsun. Alınan tedbirlerle kredi büyümesinde bir yavaşlama var. Yüzde 10’un üzerinde kârlılık kötü bir sonuç değil ama yeterli de değil. Kâr düşüşün stabil kalacağını düşünüyorum” dedi. Ateş, “Banka kârlarını yüzde 10’un üzerinde tutmak başarı olacaktır. Net faiz gelirlerinde stabilizasyon bekliyorum ya da azalma olacak” diye devam etti.

Haberin Devamı

KISA VADEDE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENMEMELİ

Ateş, Başbakan Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yönelik “faiz indirin” mesajını değerlendirdi. Ateş, “Merkez'den kısa vadede faiz indirimi beklememek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BÜYÜME OVP’NİN ALTINDA KALACAK

Ateş, Türkiye’nin büyüme oranıyla ilgili de konuştu. Denizbank Genel Müdürü, “Orta vadeli programın altında kalacağını düşünüyorum, 1-1,5 altında. Bunun da güzel bir göstergesi bankacılık” dedi.