Ekonomi ATSO, yeşil binalarda dünya birincisi oldu

ATSO, yeşil binalarda dünya birincisi oldu

30.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İngiltere’de bulunan bina araştırma ve derecelendirme kuruluşu BREEAM’in dünya genelinde yeşil binalar arasında yaptığı oylamada ATSO binasının dünya birincisi olduğunu açıkladı.

ATSO, yeşil binalarda dünya birincisi oldu

Hüsnü Serteser şunları söyledi:

Haberin Devamı

“ATSO olarak 3 Haziran 2020’de, BREEAM’den aldığımız en üst düzey Yeşil Bina sertifikası ile Türkiye’deki kamu binaları arasında bir ilke imza attık. Bu sertifikamızı dünya birinciliği ile taçlandırmak için büyük bir gayret gösterdik. BREEAM’in dünya çapında düzenlediği yarışma sürecinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve oda borsa camiamız başta olmak üzere, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı, ayrıca ilimizdeki ve il dışındaki sivil toplum kuruluşları, danışmanlık firması Turkeco, üyelerimiz ve vatandaşlarımız ile yurtdışından katılımcılar bize destek verdi. Her birine teşekkür ediyoruz. Bu büyük birliktelik ile BREEAM’in yaptığı yarışmada odamız dünya birincisi oldu.”

Haberin Devamı

Örnek olacak

Serteser, kazanılan dünya birinciliğinin Afyonkarahisar’a önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “İlimiz doğa dostu ve çevreci projelerle öne çıkmaya başlayacak. Ülkemizdeki kamu binalarına örnek olacağız” diye konuştu.

Yazarlar