Ekonomi AVM’lere yönelik 4 yeni proje

AVM’lere yönelik 4 yeni proje

13.02.2009 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

AVM’lere yönelik 4 yeni proje

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), alışveriş merkezlerine yönelik hazırlanan 4 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.
AYD’nin üyeleri ile yaptığı arama konferansı sonucunda sektöre ışık tutması beklenen 4 önemli proje olan "AVM Yatırımları Konferansı", "AVM Endeksi", "AVM Databank" ve "AVM Eğitim Paketleri", AYD Başkanı Hakan Kodal ve AYD başkan yardımcılarının katıldığı toplantıyla tanıtıldı.
Toplantıda verilen bilgiye göre, arama konferansı sonucunda sektör ile ilgili akımlar, sorunlar ve çözüm önerileri ile birlikte AYD’nin vizyonu ve misyonuna paralel olarak çalışma planı hazırlandı.
AYD arama konferansında sektöre ilişkin 4 proje belirlenirken, bu dört adımdan birincisinin sektörün bugün ve geleceğinin tüm yönleri ile ele alınacağı uluslararası kimliğe sahip "AYD - AVM Yatırımcı Konferansı" olduğu bildirildi.
Tüm gün sürecek konferansta, 2009’da dünya ekonomisi ve Türkiye, AVM yatırımları, Türkiye ve dünyada son gelişmeler, AVM ve perakende sektörünün finansman sorunları, AVM yönetimlerinde 2009 stratejileri ve perakende sektörünün bugünü ve geleceği ana başlıklarının yer alacağı belirtildi.
Hazırlanan ikinci projenin ise sektöre ışık tutması beklenen AVM endeksi olduğu, Akademetre ile işbirliği içinde hayata geçecek bu AVM endeksinin, AVM’lerin ciro, ziyaretçi sayıları ve personel sayılarındaki değişimi aylık ve bölgesel olarak ortaya çıkartacağı belirtildi.
Üçüncü adım olan AVM Databank projesinin de sektördeki AVM sayı ve tipleri ile ilgili kavram karmaşasını ortadan kaldırmasının amaçlandığı, AVM Eğitim paketleriyle ise AVM bazında müşteri, yönetim ve mağazalar için özel paketler hazırlanacağı kaydedildi.