Ekonomi Aydınlı’da hedef 5 milyar TL ciro

Aydınlı’da hedef 5 milyar TL ciro

20.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Aydınlı’da hedef 5 milyar TL ciro

İki yıl önce TMSF bünyesine geçen Aydınlı Grubu hem kârlılık, hem de ciroda tarihinin en büyük başarısını yakaladığını duyurdu. Aydınlı Grubu’nun tedarik zinciri buluşmalarının 4.süne katılan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yılı 2 milyar liralık ciro ile kapatacaklarını söyledi. TMSF’nin bünyesinde bulunan 933 şirketin piyasa değerinin 55 milyar lirayı bulduğunu ifade eden Gülal, “TMSF yönetimindeki şirketlerin hepsine milli servet gözüyle bakıyoruz ve ona göre çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2023 vizyonu

Türkiye’nin en büyük hazır giyim perakendecilerinden Aydınlı Grup, gelenekselleşen Tedarik Zinciri Buluşmaları’nın dördüncüsünü 19 Aralık’ta Hilton Istanbul Bosphorus’da gerçekleştirdi.

Aydınlı Grubu’nun tüm tedarikçi, müşteri ve çözüm ortaklarının katıldığı etkinlikte, grup bünyesindeki markaların 2018 yılı performansı, 2019 yatırım ve büyüme stratejileri ile 2023 vizyonu paylaşıldı.
“Sürdürülebilir Başarı İçin El Ele” mottosuyla düzenlenen zirveye, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF Fon Kurulu Üyesi Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Sarı ve Aydınlı Grup CEO’su Mustafa Erbey ile birlikte TMSF ve şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

İlk 3’ü hedefliyor

Aydınlı Grup CEO’su Mustafa Erbey, toplantıda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye, demografik özellikleri, dinamik ekonomisi ve Avrupa pazarı içindeki konumuyla yatımcılar acısından cazip bir ülke olma özelliğini koruyor.

Halihazırda Türkiye ve yakın coğrafyanın önemli oyuncularından biri konumundayız. Pierre Cardin, Cacharel, U.S. Polo Assn, Pierre Cardin Lingerie, Aydınlı ve Aymerkez markalarımızdan oluşan toplam 618 mağaza ile 2018 yılını kapatmaya hazırlanıyoruz.

Mağazalarımızın 335 tanesi yurtiçinde, 283 tanesi yurtdışında. 2023 yılında hazır giyim perakendesi alanında Türkiye ve yakın coğrafyanın en başarılı üç oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz.”

‘Daha iyi işletiyoruz’

TMSF Fon Kurulu Üyesi Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Sarı da toplantıda yaptığı konuşmada, “Aydınlı Grubu, 25 Ocak 2017 tarihinden beri TMSF bünyesinde faaliyet gösteriyor. Aydınlı Grubunun piyasa değeri 14 milyar TL’yi buluyor. Şirketin ekonomik ve ihracat alanındaki performansını arttırarak yolumuza devam ediyoruz. İşleyen makineyi daha iyi işletiyoruz” dedi.