Ekonomi Ayıklama devam edecek!

Ayıklama devam edecek!

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, oda ve borsalara sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını ayıklamayı sürdüreceklerini bildirerek, “Bugüne kadar 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesi görevlerinden ayrılmış ve istifa etmiştir. Bu, yaklaşık yüzde 5’e tekabül etmekte” dedi.

Ayıklama devam edecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Müşterek Konsey Toplantısı’nda konuşan Tüfenkci, küresel ekonomideki yavaşlamaya rağmen Türkiye’nin kesintisiz büyümeye devam ettiğini vurgularken, 15 Temmuz girişimine rağmen halkın demokrasinin yanı sıra ekonomiye de sahip çıktığına dikkati çekti. Terör örgütleriyle mücadele ederken ekonomik iyileşmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Tüfenkci, “Ne yaparlarsa yapsınlar, üretmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

İvme kazandırır

FETÖ ile mücadelenin kamu ve özel sektörde sürmesi gerektiğine işaret eden Tüfenkci, şunları söyledi:
“Bu yapı devlete sızdığı gibi oda ve borsalarımıza da şu veya bu nedenle sızmıştı. Bununla ilgili hükümet olarak direkt müdahaleden ziyade, oda ve borsaların kendi içlerindeki yapıları ayıklamalarını istemiştik. Bugüne kadar 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesi görevlerinden ayrılmış ve istifa etmiştir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım.”

Tüfenkci, bu noktada bir gevşeklik hissedilmesi durumunda bakanlık olarak devreye de girebileceklerine işaret etti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da oda ve borsa camiası olarak girişim sonrası yurt dışında algı yönetimi için resmi diplomasi sürecine destek sağladıklarını vurguladı.