Ekonomi Ayışığı Vadi Evleri’nde komşular biraraya geldi

Ayışığı Vadi Evleri’nde komşular biraraya geldi

25.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından Demir İnşaat, 2011 yılında başladığı Ayışığı Vadi Evleri projesini Nisan 2013’te ev sahiplerine teslim etti.

Ayışığı Vadi Evleri’nde komşular biraraya geldi

Planlanandan 2 ay erken teslim edilen projede teslimatlar biterken yaşam da başladı. Demir İnşaat 21 Eylül 2013 Cumartesi günü ise İstanbul Beylikdüzü’nde tüm ev sahiplerinin katıldığı bir davet düzenledi. Etkinliğe Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir’in yanı sıra, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu katıldı. Renkli yarışmalara sahne olan etkinliğe ünlü sanatçı Metin Şentürk de katıldı.
Törende konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, güvene dayalı bir sektörde 29 yılı geride bırakırken bugün yaşadıkları tablonun kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi. Demir, “Markaya, şirkete duyulan güvenin eskisinden daha önemli olduğu bir dönemde Demir İnşaat, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisinden bekleneni, hatta erken teslimlerle sayesinde, kendisinden beklenenin fazlasını vermeye devam ediyor” dedi.
Ayışığı Vadi Evleri, 11 katlı 6 bloktan ve 489 konuttan oluşuyor. 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri bulunan projedeki konutların büyüklükleri 66 ile 166 metrekare arasında değişiyor. Beylikdüzü’nde 5 bin metrekarelik alanda yükselen projenin en önemli özelliğini, her blokta 1 ve 5’inci katlar arasında bulunan teraslı daireler oluşturuyor.

Haberin Devamı

Ankaralılar Saraçoğlu’nu birlikte şekillendirecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başkentin merkezinde, Başbakanlığa 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Devlet Mahallesi’ni yani Saraçoğlu bölgesini cazibe merkezi yapacak proje için Ankaralılara fikir ve önerilerini soracak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’nın ilk toplu konut projelerinden biri olan Saraçoğlu Mahallesi’nin halka açılması için harekete geçildi.
Bakanlık, hazırladığı ‘Ankara’nın tarihi mirasının yaşatılarak korunması, marka değerinin artırılması için fikirlerinle sen de bize katıl’ duyurularıyla, mahallenin yeniden şekillenmesi için Ankaralılardan destek isteyecek.
Ankaralılardan gelen proje, fikir ve önerilerin, oluşturulacak heyetle incelenmesinin ardından, Saraçoğlu Mahallesi için son karar verilecek.

Vatandaşa açılacak
Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen Saraçoğlu’ndaki tarihi binalar, aslına uygun restore edilerek, taşıyıcı sistemleri güçlendirilecek. Daha sonra bölgedeki binaların, yeniden tasarlanarak, çocuk oyun evleri, restorasyon, müze ve sosyal donatı alanlarıyla vatandaşın kullanımına açılması planlanıyor. Tarihi statüleri bulunmayan, sonradan yapılan binaların da yıkılması ve bu alanların meydan olarak düzenlenmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

İlk toplu konut alanı
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk toplu konutu olan, Saraçoğlu da denilen Namık Kemal Mahallesi’nin temeli 1944’te atıldı. 1945’te Alman mimar Paul Bonatz tarafından projelendirilen lojmanların yapımı, bir yılda tamamlandı. Asker ve üst düzey bürokratlar için kurulduğundan Devlet Mahallesi de denilen bölge, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklara 10-15 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunuyor.
Kentsel sit alanı olarak tescil edilerek koruma altına alınan mahalledeki konutların önü ve arkasında bahçeleri bulunuyor.
Bölgedeki 2, 3 ve 4 katlı evler, tavanları yüksek, balkonlu ve o günün şartlarına göre modern ve lüks olarak tasarlanmış.

Helenium Garden projesinde peşinatı 2015’e kadar erteledi
Başarır İnşaat’ın Helenium serisinin son üyesi Helenium Garden’da kampanyalı satışlar devam ediyor. Buna göre firma, 48 ay yüzde sıfır faizin yanı sıra, peşinatları da teslim tarihine erteliyor.
Kurtköy’de yükselen Helenium Garden projesinde düzenlenen kampanya kapsamında aylık taksitler 1.075 liradan başlarken, peşinatı olmayıp daire sahibi olmak isteyenlere de daire sahibi olmanın kapılarını ardına kadar açıyor. Başarır İnşaat Helenium Garden’da peşinatları daire teslimine kadar erteleme avantajı sunuluyor.
Helenium Garden 4 bloktan meydana geliyor. Şimdiye kadar yüzde 50’sinin satışının tamamlandığı proje, toplamda 280 daireden oluşuyor. Projenin Haziran 2015’te teslim edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 70 bin metrekaresi yeşil alandan oluşan Helenium Garden’da 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin büyüklükleri 40 ile 157 metrekare arasında değişiyor.
Helenium Garden Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprülerine 20 dakika uzaklıkta yer alıyor. Proje ayrıca E-5, E-6 yollarının ortasında bir konuma sahip.

Haberin Devamı

TMSF denize sıfır araziyi 27 milyon dolara sattı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) Balkaner Grubu’ndan devraldığı Marmaris’teki denize sıfır konumdaki turistik tesis arazisi, 27 milyon dolara satıldı. Siteler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Boynuzbükü mevkisinde bulunan ve on ikinci kez satışa çıkartılan 40 bin 770 metrekarelik arazi için TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı tarafından teklif alma yöntemiyle ihale düzenlendi.
İhaleye tek teklifi, ilçede başka turizm yatırımları da bulunan Green Turizm isimli şirket verdi. Şirketin 27 milyon dolarlık teklifi, uygun bulunarak satış gerçekleştirildi. Şirketin, araziye lüks bir otel yapmayı planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

TOKİ’nin 10 bin peşinatlı konutlarına yoğun talep
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Ankara’nın yeni uydu kenti Yapracık’ta ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma olanağı ile 10 bin lira peşinat 180 ay vade ile satışa çıkardığı 298 konuta yoğun talep geldi. Konutlardan üç günde, üçte ikisinin satışı gerçekleşti. Başvuru önceliğine göre satışı yapılan her bir konuta ise çok sayıda vatandaş başvuruda bulundu. TOKİ, kalan konutlar için 30 Eylül tarihine kadar başvuruları kabul edecek.
Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede, 10 bin lira peşin 180 av vade ile konut sahibi olunabiliyor.

Haberin Devamı

İzmir’de ‘Kiranız bizden’ kampanyası başlattı
Akşan Yapı tarafından çelik konut projesi olarak hayata geçirilen 35. Sokak’ta ‘Kiranız Bizden’ kampanyası başladı.
Birinci etabında özlenilen geleneksel komşuluk ilişkileriyle yasamın başladığı projede, ikinci etaptan konut alanlar, evleri tamamlanana kadar, hayallerindeki mahalle yaşamını birinci etapta oturmaya başlayarak hemen gerçekleştiriyor. Üstelik bir yıl boyunca, hem kira hem kredi ödemeyerek aylık 1500 liraya, yıllık toplam 16 bin liraya varan bir tasarruf sağlayabiliyorlar.
Yeşil bina sertifikası BREEAM’e sahip projedeki kampanya 10 Ekim’e kadar devam edecek. Proje, toplam 555 konuttan oluşuyor.

Projeden konut alana Kerpe’de tatil hediye
Kuran İnşaat tarafından Beylikdüzü’nde hayata geçirilen Asrın Konutları projesinde kampanyalı satışlar devam ediyor. Buna göre, firmanın 21. yılına özel 21 adet dairesi için yüzde 10 indirim imkânı veriliyor. Ayrıca 21 aileye firmanın bünyesinde yer alan Kerpe’deki Verd Hotel’de 1 hafta full pansiyon konaklama sunuluyor. Son 6 ay içerisinde evlenenlere ve yeni evleneceklere ise umre seyahati hediye ediliyor.
75 ile 215 metrekare arasında farklı büyüklüklerde dairelere yer verilen projede 258 daire yer alıyor. Ayrıca 3 adet dükkânın da bulunduğu projede, 1+1, 2+1, 3+1 olarak planlanan daireler hemen teslim edilerek, tapuları veriliyor.