Ekonomi Babacan: Tabloyu olumlu görüyoruz

Babacan: Tabloyu olumlu görüyoruz

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, “7 Haziran seçimleri ile bugünü mukayese ettiğimizde özellikle partimiz açısından daha bir olumlu bir tabloyu biz alanda görüyoruz, seziyoruz” dedi.

Babacan: Tabloyu  olumlu  görüyoruz

Babacan, dün TGRT Haber’de seçim atmosferini değerlendirerek, “Ak Parti geçen seneden bu seneye bir miktar destek kaybetti, bunu iyi anlıyoruz. Bunun tamamının hemen telafisi belki çok da kolay olmayacak, buradaki kilit şu, halkımızla güven ilişkisini ne kadar hızlı bir şekilde tazeleyebilirsek, ne kadar o güven ilişkisini kuvvetlendirebilirsek, bu seçimler partimiz açısından o kadar iyi bir netice verecek” diye konuştu. Babacan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da halkın terör örgütüne çok büyük tepki gösterdiğini ve güvenlik güçlerinin operasyonlarına destek olduğunu belirterek, “Verilecekse bir kavga, demokrasi mücadelesi, demokrasi kavgası Meclis içerisinde verilir. Burada fiziksel kavgadan bahsetmiyorum, fikirler kavga etsin, söylemler kavga etsin, bunun sonucunda da Türkiye kendisi daha doğru yolu bulsun” dedi.

Haberin Devamı


Güçlü hükümet

Babacan, 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir hükümet kurulursa ve bu kurulacak hükümet açıklanan Orta Vadeli Plan (OVP) ile Ak Parti’nin seçim beyannamesindeki ilkeler çerçevesinde hareket ederse o zaman bu tablonun iyileşeceğini bildirdi.

Seçim beyannamesindeki ekonomi vaatlerinde CHP’den kopya çekildiğine yönelik iddialarını da değerlendiren Babacan, CHP’nin ekonomi vaatleri için, “hesapsız kitapsız çalışmalar” dedi. Babacan, bakanlıklar tarafından yapılan hesaplamalarda CHP’nin vaatlerinin yaklaşık 150-180 milyar lira arasında tutacağını öngördüklerini dile getirerek, “Onlar daha söylediklerinin hesabını yapamamış durumda. Bizim bütçe ekibimiz gülüyor, ‘Ya diyorlar bunlar nasıl bir hesap yapıyorlar’ diyorlar, hayretle karşılıyorlar. İktidar olacağım iddiasındaki bir siyasi partinin önce hesap kitap bilmesi lazım. Onların hiçbir konuda söylediklerinin aynısını söylemedik. Açıkladıklarımız içerik olarak çok çok farklı ve gerçekçi” dedi.