Ekonomi Bahçıvan Gıda'ya yenilikçilik ödülü

Bahçıvan Gıda'ya yenilikçilik ödülü

07.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçıvan Gıda tarafından üretilen 'Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir, en yenilikçi probiyotik içerikli ürün ödülünü aldı.

Bahçıvan Gıdaya yenilikçilik ödülü

Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi' kapsamında verilen ödül, 68 jüri üyesinin iki kademeli değerlendirmesi sonucu belirlendi. İstanbul'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ödülü, Bahçıvan Gıda Ar - Ge Müdürü Öykü Güvenç aldı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada, ödül alan ürün hakkında şu bilgiler verildi:

"Türkiye'nin ilk ve tek probiyotik süzme peyniri olan Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir, koruyucu içermeyen içeriği ile tüketicilere sağlık ve lezzeti katkısız bir şekilde sunuyor. İçerdiği Chr. Hansen tescilli, dünyada en fazla kullanılan ve en önemli probiyotik bakterilerinden biri olan LA - 5 ile sindirim sistemini düzenliyor, bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı oluyor, stres seviyesinin bağırsaklarda yarattığı olumsuz etkiyi azaltıyor."