Ekonomi Bakan Nebati'den enflasyon ve konut kredisi mesajı

Bakan Nebati'den enflasyon ve konut kredisi mesajı

24.06.2022 - 11:43 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde enflasyon ve konut kredisiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ekonomi modeli sayesinde ülkemiz üretim, ihracat , istihdam ve makina-teçhizat yatırımlarında Dünyadan pozitif yönde ayrıştı. Dengeli bir şekilde büyüyoruz.

Haberin Devamı

Ek bütçe teklifimiz plan bütçe komisyonunda kabul edildi. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi modeli sayesinde ülkemiz dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Türkiyemiz pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış, büyüme başarısını sürdürmeye devam etmektedir. İlk çeyrekte yüzde 7.3 büyüme ile dengeli şekilde büyüyoruz. Uluslararası kuruluşlar 2022 yılı büyüme tahminlerini ülkemiz için yukarı yönlü revize yapıyor.

"35 MİLYAR DOLARLIK TURİZM HEDEFİ AŞILACAK"

Uluslararası kuruluşlar küresel büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncellerken ülkemiz tahminlerini yukarı yönlü güncelliyorlar.

2022 yılında 250 milyar dolar ihracat hedefine yıl sonundan önce ulaşacağımıza inanıyorum. Yıl sonu için belirlenen 35 milyar dolarlık turizm hedefi aşılacak.

Haberin Devamı

BAKAN NEBATİ'DEN ENFLASYON MESAJI

Enflasyonla mücadele ediyoruz, birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden galip gelecek olan biz olacağız. Gıdadaki yüksek seyir tüm dünyayı etkiledi. Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.

"EK DÜZENLEMELER SÜREKLİ GÜNCELLENEREK DEVAM EDECEK"

BDDK bazı ek düzenlemelere gitti. Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişikliğe gidildi. Böylece 10 milyon üzeri değere sahip konutlar için konut kredisi alınamayacak. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek.

BAKAN NEBATİ'DEN GES AÇIKLAMASI

Yatırım, üretim ve ihracat eksenli ülkemiz için katma değer sağlayan kuruluşlara destek olmaya devam edeceğiz.  KKM'yi son dönemde yeni finansal araçlarla destekliyoruz.

GES'lere yönelik talep tabana yayılarak 5 milyar TL'lik beklentimizin üzerine çıkmıştır, 6,6 milyar TL talep geldi. GES'e toplam 83 bin 816 yatırımcıdan talep geldi."