Ekonomi Bakanlık detayları açıkladı! Kimler hemen kadroya geçecek?

Bakanlık detayları açıkladı! Kimler hemen kadroya geçecek?

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrosuna atanabilme imkanı sağlanacak.

Bakanlık detayları açıkladı Kimler hemen kadroya geçecek

Halihazırda belediye ve diğer mahalli idarelerde görev yapanların da arasında bulunduğu yaklaşık 197 bin sözleşmeli personel, 4C statüsünden 4B’ye geçenler de dahil olmak üzere, süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilecek. Sayıları toplam 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri de aynı şekilde süre aranmaksızın hemen kadrolu olacak. Kapsama giren sözleşmeli personel, isteğe bağlı olarak kadroya geçecek. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmelilerin hakları ise görevleri sona erene kadar devam edecek, daha sonra bu kadrolar ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Yeni girişte sözleşme

Kamuya yeni girecek olan personelde, kadroya geçiş için 3 yıl sözleşmeli olarak görev yapma şartı aranacak. Daha sonra 1 yıl aday memur kadrosuna atanacak olan personel, sözleşmeli 3 yıl ve 1 yıllık aday memurluk süresince kurum içi veya kurumlar arası nakil olamayacak, aynı yerde görev yapacak. Yeni personelde sözleşmeden kadroya geçiş, 3 artı 1 yıl olmak üzere, 4 yıllık süre sonunda gerçekleşebilecek. Başka yere atanma talebi de bu 4 yıllık sürenin sonunda yapılabilecek. Belediyelerde kadroya geçirilen sözleşmeli personel, sadece başka bir mahalli idareye geçebilecek, merkez teşkilatına atanma talep edemeyecek. Bekleme süresinin 3 yılını halihazırda doldurmuş olanlar, doğrudan aday memurluğa geçebilecek ve kadro bekleyişleri 1 yıl sürecek.

Haberin Devamı

Kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş çerçevesi dışında kalacak. Bunların dışında kalan personel sınıflarının tümü kadroya geçiş hakkından yararlanabilecek.