Ekonomi Bakanlıktan genç istihdam atağı

Bakanlıktan genç istihdam atağı

27.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomi Reformları Eylem Planı’ kapsamında başlattığı genç istihdam seferberliği için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, genç istihdamına yönelik yürüttüğü çalışmayı tamamladı.

Bakanlıktan genç istihdam atağı

Önceki hafta Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak, konuya ilişkin detayları ilerleyen günlerde duyuracağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, istihdam programının detaylarını paylaştı. Buna göre, bakanlık ve ilgili kuruluşları olan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın; 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin; belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin; ve belediyelerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı projelerde genç istihdamı sağlanacak.

Haberin Devamı

Genelge gönderildi

Bu kurumların yapacağı tüm ihalelerde; istihdam edecekleri teknik personelin yüzde 20’si artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerimizden oluşacak.

Bu belirlenen istihdam şartının, bütün sözleşme tasarılarında ve ihale şartnamelerinde istisnasız bir şekilde yer alacağı da ifade edildi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Artık binlerce projede, genç mimarlarımız, genç mühendislerimiz, şehir plancılarımız, peyzaj mimarlarımız, iç mimarlarımız ve genç teknikerlerimiz görev alacaklar” dedi. Açıklamayla birlikte konuyla ilgili hazırlanan genelge de ilgili tüm kurumlara ve belediyelere iletildi.

‘Binlerce projemiz var’

Gençlerle 81 ile yaptıkları her ziyarette bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlık olarak, 81 ilimizde ve yurt dışında yürüttüğümüz binlerce projemiz var. Hepimiz istiyoruz ki, bu projelerimizde genç arkadaşlarımız da, yeni mezun arkadaşlarımız da görev alsın, çalışsın. Ben de inşaat mühendisliğini bitirir bitirmez bir şantiyede çalışmaya başlamıştım. Şantiye yılları, bana çok büyük bir tecrübe olarak geri döndü. Hala en büyük heyecanım, başıma baretimi, sırtıma montumu, ayağıma çizmemi geçirmek. İnşallah, sizler de bu yolda yürüyeceksiniz. Bizler de sizin yolunuzu açıyoruz.”