Ekonomi Bakkallar, marketler ülke çapında organize oluyor!

Bakkallar, marketler ülke çapında organize oluyor!

18.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yeni perakende devi olacaklarını söyleyen Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, Teda çatısı altında yapılacak stratejik ortaklıkla bakkal ve marketlerin uluslararası perakendecilerle rekabet edebilir hale geleceklerini belirtti

Bakkallar, marketler ülke çapında organize oluyor

Teda Global’in bakkal ve marketlerde değişim ve dönüşüm harekatı başlattığını söyleyen Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, “Teda Global Verimli Tedarik Sistemi konusunda 4.5 yıldır çalışıyoruz. Şu anda 350 tedarikçi ve 1250 bakkal-markete ulaştık” dedi.
Verimli Tedarik Sistemi’yle verimsiz olan tedarik zincirini tedarikçiler ve satış noktaları için daha verimli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Pilot çalışma sonunda yüzde 25 olan tedarik maliyetlerini yüzde 2-3 seviyesine indirmeyi başardık” dedi.
Stratejik ortaklık adı altında, satış noktalarını pazarlama, satınalma, tabela birliği ve ortak markayla destekleyeceklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Bu yöntemle geleneksel pazardaki mahallemizin bakkal ve marketleri ulusal ve uluslararası düzeydeki perakende firmalarıyla rekabet edebilir duruma gelecek” diye konuştu.

Reklam desteği verilecek
Projeyle geleneksel piyasayı koruyarak yerel üretici ve tedarikçilerin ayakta kalmalarına destek olacaklarını anlatan Karamollaoğlu, “Proje kapsamıda bakkal ve marketlerde tabela birliği yaptıklarını belirtti.
Önümüzdeki 5 yıl içinde 25 bin noktaya ve stratejik ortaklıkla toplam 10 milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaşaklarını dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:
“Stratejik ortaklık sermaye veya hukuki bir birleşme anlamına gelmiyor. Hepsi bir anlamda franchisee olacak. Şu anda tek başına yapamadıkları reklam, insert, özel kampanya, sistem kurma, yönetme ve tanıtım faaliyetlerini merkezi olarak sunacağız.”

Haberin Devamı

‘Milli bir proje bu’
Proje kapsamında yazılım şirketi kurduklarını söyleyen Taner Karamollaoğlu, “68 kişilik bir yazılım ekibimiz var. Sistemimiz 12 bankayla entegre çalışıyor. Şu ana kadar 6 milyon dolarlık bir yatırım yaptık” dedi.
Teda Global Verimli Tedarik Sistemi’nin milli bir proje olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, çalışmalara “Çalışmalarımıza Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı da (KOSGEB) destek veriyor” diye konuştu.

BMD Yılmaz Yılmaz ile devam edecek
Türkiye’nin en büyük marka gücünü oluşturan Birleşmiş Markalar Derneği’nin bugün gerçekleşen olağan genel kurulunda Yılmaz Yılmaz, yeniden başkan seçildi.
Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı yaptı. Genel kurulda konuşan Yılmaz Yılmaz, BMD’nin Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu belirterek, bu süreçte çok daha etkin olmak amacıyla yönetim kurulu üye sayısını artırdıklarını söyledi.

‘150 üyemiz var’
Önceden toplam 24 olan yönetim kurulunun yeni dönemde 17 asil 13 yedek olmak üzere 30’a çıkardıklarını bildiren Yılmaz, “BMD’nin faaliyetlerindeki yoğunluk, üyelerine sağladığı yarar, perakende sektörüne verdiği hizmetler, üyemiz olmayan markaları da BMD’ye çekiyor. Görev yaptığımız iki yıl boyunca 38 tanınmış ve değerli marka BMD üyesi oldu. Üye sayımızı 150 firmaya çıkardık. Bu firmalara bağlı 500’den fazla marka BMD çatısı içinde yer alıyor. BMD destekleyici, geliştirici, birleştirici ve kaynaştırıcıdır; BMD üyeliği fayda yaratır” dedi.

Haberin Devamı

YENİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Yılmaz Yılmaz’ın konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu belirlendi. 2012-2014 arasında görev yapacak BMD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yılmaz YILMAZ Başkan / Koton
Vahap KÜÇÜK Başkan Yardımcısı / LCW
Hüseyin DOĞAN Başkan Yardımcısı / Ramsey
Serdar Sunay Başkan Yardımcısı / Boyner
Mehmet Ziylan Başkan Yardımcısı / Flo
Burak ÇELET Başkan Yardımcısı / Desa
Ahmet Said KAVURMACI Üye / Aydınlı Group
Aslı KARADENİZ Üye / Boyner
Ahmet COŞKUN Üye / Süvari
Ahmet DALYANCIGİL Üye / Demsa Group
Ayşen ZAMANPUR Üye / Silk&Cashmere
Cüneyt YAVUZ Üye / Mavi
Emre AKYİĞİT Üye / Collezione
Fatih AKBACAKOĞLU Üye / Ayakkabı Dünyası
Hilal SUERDEM Üye / Kiğılı
İsmail KUTLU Üye / Gizia
İmam ALTINBAŞ Üye / Altınbaş
Jaklin GÜNER Üye / Flo
Mete SÖNMEZ Üye / Faik Sönmez
Namık ZİYAL Üye / Batik
Nejdet AYAYDIN Üye / Ayaydın&Miroglio
Oya SENER Üye / Fiba Perakende Grubu

Haberin Devamı

‘Stok kredisi temin edeceğiz’
‘Verimli Tedarik Sistemi’nin ülke çapındaki en büyük sosyal projelerden birisi olduğunu söyleyen Taner Karamollaoğlu, “Bakkal ve marketlere ayrıca private label ürün desteği vereceğiz. Şu anda bütün kategorilerde 150 markamız var” dedi.
Projeyle birlikte entegre çalışan ve tüm süreçlerde otomasyonunun sağlandığı bir alt yapının kurulduğunu belirten Karamollaoğlu, “Bankalarla entegrasyon sistemi kurduk. Bakkal ve marketlere ayrıca stok kredisi temin edeceğiz” diye konuştu.
Satış noktalarının vadeli alışveriş yapabilmelerini sağlayan Doğrudan Borçlanma Sistemi (DBS) entegrasyonunun tamamlandığını ve sanal pos sisteminin kurulduğunu anlatan Karamollaoğlu, her üye tipine özel b2b sitesi geliştirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı


Haftanın perakendeci tweet’leri
Ufuk Toydemir Sankopark AVM
Türkiye’de 81 ilin 48’inde AVM yatırımı var. 33 ilde henüz avm yatırımı yapılmamış durumda.

Alemşah Öztürk 41? 29!
Tasarım dolu bişiler geliyor diye duydum http://www.goboti.com’da ne olacak?

Ramazan Bingöl RB
Türes yönetim kurulunda sektörümüz için çalışıyoruz.

Nazlı Aldıkaçtı NG Style
Nuruosmaniye Nar (Armagan) muhakkak gezilmeli, Nar’da yemek yenmeli.


KOZMETİK
Alp Dağları’nın bitkileri

Profesyonel cilt bakım ürünlerinde faaliyet gösteren kozmetik markası Babor, bahar sezonunu Baborganic serisi ile karşılıyor. Baborganic serisi Alp Dağları bitkilerinin özlerini içeren ürünler yer alıyor.

Pirinç özlü göz bakımı
Dermalogica bu ay özel bir kampanya ile tüketicileriyle buluşuyor. Biri Dermalogica göz ürünü olmak üzere toplam üç ürün alan herkese Dermalogica’nın pirinç özlü peelingi Daily Microfoliant hediye ediliyor.

Haberin Devamı

Gün boyu etkili vurgu
Max Factor, son maskara ürünü yeni False Lash Effect 24’ü piyasaya sundu. Max Factor Global Kreatif Dizayn Direktörü Pat McGrath, ürünle ilgili olarak “False Lash Effect Ailesi moda haftasındaki kulisin olmazsa olmazları. Bu ürün gözleri vurguluyor ve belirgin görünmesini sağlıyor” dedi.

Özel geliştirilmiş mineraller
RossPharma, cilt bakım markalarından DDF, AFA’s gibi birçok markanın ardından, mineral makyaj markası Jane Iredale’i bünyesine kattı. Özel geliştirilmiş minerallerle üretilen Jane Iredale’in ürün gamında pudra, fondöten, kapatıcı, maskara, eye liner, göz kalemi, far, allık, ruj, fırça bulunuyor.

Metalik efektli bakışlar
Pastel Metalik efektli ürünü Mono Eyeshadow’u piyasaya sundu. Şirket yetkilileri, “Ürün kremsi yapıya, baskın örtücülüğe ve metalik efekte sahip. Birbirinden farklı renkleri bir araya getiren bu seri ile tüketicilerimize çeşitli alternatifler sunuyoruz” dedi.

‘Züccaciye ev tekstili ile birlikte büyüyecek’
2010 ylında MaxStyle markasıyla ev tekstiline girdiklerini söyleyen Ar Yıldız Genel Müdürü Yalım Yönter, “Artık züccaciye ve ev tekstili birlikte hareket ediyor. Hatta bunlara elektronik eşya da dahil oldu. Biz çeşitliliği artırarak büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
MaxStyle markasının ürün gamında nevresim ve yatak ürünleri, havlu ve bornoz takımları ve paspasın bulunduğunu belirten Yönter, “Bu markamızla Ar Yıldız çizgisine uygun şekilde tüketicinin karşısına çıktık” diye konuştu.
Ar-Ge bölümlerinde 24 kişilik bir ekibe sahip olduklarını kaydeden Yönter, “Nevresim grubumuzda dijital baskılı ürünlerimiz var. Tarihi yerlerden, banknot paralara, çiçek ve meyve resimlerinden, gerçeküstü figürlere kadar, 40’a yakın deseni, dijital baskı ile saten nevresim takımlarına aktarıyoruz” dedi.

Yüzde 32 büyüme
Züccaciye mağazalarına özel corner’lar kuracaklarını ifade eden Yönter, “Biz bayimizle büyümek isteyen bir grubuz. Bu yıl, 2011’de göre yüzde 32 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.
22 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Yönter, Almanya ve Fransa’da franchising mağazaları bulunduğunu kaydetti. Yönter ayrıca, Mısır, İran, Ukrayna, Kazakistan ve Bulgaristan’dan da franchise talebi aldıklarını belirtti.

Altın kaşık dönemi
Sektördeki trendlerle ilgili de bilgi veren Yönter, gümüş, altın kaplama çatal-bıçak-kaşık takımlarına tüketicilerden yoğun bir talep olduğunu anlattı.


‘Ar Yıldız Court mağazaları açacak’
dönemde Ar Yıldız Court adı altında mağazalar açacaklarını söyleyen Yalım Yönter, “Bu mağazalarımızda tüm ürün gruplarımız yer alacak. Şu anada kadar dört tane Ar Yıldız Court açtık. Yıl sonuna kadar 20 mağazaya ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. Yönter Ar Yıldız Court’ların AVM’lerle büyüyeceğini belirtti.

EVTEKS’İN İLGİ ODAĞI HAREM DAİRESİ OLDU
Tekstil sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu EVTEKS Fuarı, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı (TETSİAD) Yaşar Küçükçalık, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve sektör temsilcileri tarafından açıldı. Fuar standlarını tek tek ziyaret eden sektör öncüleri EVTEKS Fuarı için kurulan harem dairesini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Osmanlı motiflerinin ve ritüellerinin yansıtıldığı harem dairesi fuarın en çok ilgi gören alanı oldu. Lokum, demirhindi şerbeti ve Türk kahvesi ikramıyla karşılanan fuar ziyaretçileri Osmanlı saraylarının zarif motifleriyle tanıştı. Harem dairesinin vazgeçilmez figürleri olan cariyeler, harem ağası, gulyabaniler de ilgi odağı oldu.

7 GÜN İNDİRİMİ BAŞLADI
Mudo City’ler Mudo Concept, Mudo Collection, Mudo FTS64, Mudo Kids, Mudo Accessoires, ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim başladı.
Markanın yeni sezon koleksiyonlarında etekler ve elbiseler, çiçek desenli gömlekler ve bluzlar, pastel tonlarda pantolonlar ve her tarza uygun spor ceketlerin yanı sıra aksesuar seçenekleri de mevcut. Bu koleksiyonlar ‘7 Gün İndirimi’ avantajı ile tüketicilere sunuluyor. Mudo Concept’in koleksiyonunda ise dekoratif aksesuarlardan duvar saatlerine, özel desenlere sahip vazolardan çiçeklere, şamdanlardan yastıklara, mutfak gereçlerinden sofra takımlarına uzanan geniş bir ürün yelpazesi var.

EKOSE DESENİYLE TEMİZLİK SUNUYOR
Tezman Holding kuruluşu olan Rest, 1994 yılından beri, temizlik ürünleri alanında faaliyet gösteriyor. Markanın geleneksel sarı bezin yanında sıra dışı ekose deseni ile turuncu, mavi ve pembe tonlarda ürünleri bulunuyor. Ürün gamı, mikro fiber bezler, kendiliğinden köpüren multi bezler, sade renklerle hazırlanan cam bezleri, çiçek motifli bulaşık altlığı olarak kullanılan damlalıklar, renkli perforeli kullan-at bezler, alt yüzeyi çiçek baskılı süngerler, yeşil ve turuncu renklerde kova, mop ve paspastan oluşuyor. Rest, Migros, Makro, Carrefour, Carrefour Express, Kiler, Beğendik, Bizim Toplu Tüketim, gibi büyük zincirlerinin yanı sıra pek çok lokal markette satışya sunuluyor.

İSTİNYEPARK’A MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ
Uluslararası Gayrimenkul Federasyonu FIABCI tarafından 1992 yılından bu yana dünyanın her köşesinden yüksek kaliteyi somutlaştıran ve gayrimenkul sektörünün tüm disiplinlerine verilen Prix d’Excellence ödülüne, bu yıl perakende dalında İstinyePark layık görüldü. Proje yönetimi, danışmanlık, mimari tasarım, kentsel planlama, sigorta, hukuk, değerleme ve bina kategorilerini temsil eden Prix d’Excellence ödüllerinde şimdiye dek 33 ülkeden projeler ödüllendirildi.
İstinyePark Genel Müdürü Tolga Engin ödülü değerlendirirken, “Perakende gibi iddialı bir dalda, dünyanın gayrimenkul alanındaki devleri olan Singapur, Malezya, Dubai gibi ülke ve şehirler arasından sıyrılarak bu değerli ödülü alabilmek İstinyePark ve ülkemiz adına gurur verici. Bu büyük ödül ve ödülün takdimi sırasında salonda kopan alkış, Türkiye’nin ve Türk yatırımcıların dünya çapında takdir gördüğünün en net göstergesiydi. Ülkemizi ve İstinyePark’ı bu platformda temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor, katkısı olan tüm marka ve iş ortaklarımıza saygı ve takdirlerimi sunuyorum” dedi.