Ekonomi Bankaların %24’ü net sıfır hedefini belirledi

Bankaların %24’ü net sıfır hedefini belirledi

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası denetleme, vergi ve danışmanlık şirketi Mazars, üçüncü Sorumlu Bankacılık Uygulamaları: Benchmark Araştırması'nı yayımladı. Afrika, Kuzey ve Güney Amerika, Asya-Pasifik Bölgesi ve Avrupa'da gerçekleştirilen araştırma bu bölgelerdeki en büyük 37 bankanın sürdürülebilirlik uygulamalarını değerlendirdi. Araştırmaya göre, bankalar operasyonları için çevresel hedefler belirledi ancak sadece yüzde 24'ü, Paris Anlaşması hedefleri doğrultusunda net sıfır emisyon hedefi koydu.

Bankaların %24’ü net sıfır hedefini belirledi

Mazars Sürdürülebilirlik Hizmetleri Ortağı Yaman Alkan, “Dünyanın dört bir yanındaki bankalar, pandemi sonrası sürdürülebilir bir geleceğe geçişte oynayacakları kilit bir role sahip olduklarını kabul ediyor ve daha sürdürülebilir bir dünya için iddialı taahhütlerde bulunuyorlar. Mazars’ın Sorumlu Bankacılık Uygulamaları Benchmark Araştırması 37 bankanın yönetişim, strateji, risk yönetimi ve raporlama alanlarında en iyi uygulamalarını inceleyerek çok önemli bulgular ortaya çıkarıyor” dedi.

Haberin Devamı

Risk yönetimi

Mazars Finansal Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Phuong Gomard ise, "Bankalar, uygulamalarını daha sürdürülebilir hâle getirmek için daha fazla çaba sarf ediyor, bu da 2020’deki araştırmalarımıza kıyasla bir gelişme görmemizi sağladı. Bulgular cesaretlendirici ancak hâlâ gidilmesi gereken çok fazla yol var, özellikle ESG ile ilgili yönetmeliklerin ve yönlendirmenin geliştirilmesi gerekiyor. Yönetişim, strateji ve risk yönetimi alanlarında en iyi uygulamaları belirleme çalışmamıza devam edeceğiz. Raporumuzda finansal kuruluşlara örnek niteliğinde uygulamalar ve öneriler sunarak daha sürdürülebilir, sosyal sorumlu bir iş modeline ve net sıfır bir ekonomiye geçmelerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.