Ekonomi Barınma sorununun çözümüne katkı

Barınma sorununun çözümüne katkı

24.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından yardım seferberliği başlatan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremde en büyük yıkımın yaşandığı merkezlerden Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da toplam bin tane konteyner ve prefabrik konut inşa edecek. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, şunları söyledi:

Barınma sorununun çözümüne katkı

TİM Konteyner&Prefabrik Konut Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Depremin en çok yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da ilk etapta 1000 tane konteyner ve prefabrik konut inşa edeceğiz. 21 metrekarelik konteyner ile 30 metrekare büyüklüğündeki prefabrik konutları elektrik, temiz su ve atıksu altyapısı hazır halde teslim edeceğiz. Martın üçüncü haftasından itibaren konutların teslimine başlayacağız. Depremzedelerin normal hayata adaptasyonu için gayret göstermek zorundayız. Fabrika ve işletmeleri aktif hale getirip, yurttaşlarımızın kendi bölgelerinde yeniden çalışma hayatına dönmelerini sağlamalıyız. Konteyner ve prefabrik konutları organize sanayi bölgelerinin yanına konumlandırmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Arkas Holding de depremin yaşandığı bölgede farklı lokasyonlarda toplamda 1000 adet konteynerden oluşacak “konteyner köyler” kurmak için çalışmalara başladı. İlk etapta Kahramanmaraş’ta altyapı düzenlemesi ve tüm izin işlemleri tamamlanmış olan iki ayrı araziye kurulacak 350 adet konteyner evin üretim ve tefrişatının tamamlanarak iki ay içinde depremzedelere tahsisi planlanıyor.  Arkas Yaşam Merkezleri adlı projenin devamlılığı için arazi araştırmaları devam ediyor.